Reklamni
baner

Reklamni
baner

Kulturna subota do Njegoševe vječne kuće

Kulturna subota do Njegoševe vječne kuće

Cetinje

  08:30, 01.04.2017

Proljeće je stiglo i znamo da ste spremni za našu desetu Kulturnu subotu koju, 1. aprila, organizujemo do Njegoševog Mauzoleja.

Program koji smo vam pripremili, uključuje:

08:30h - Polazak grupe ispred City hotela u Podgorici. Slijedi vožnja do jednog od najstarijih i najpoznatijih mjesta Riječke nahije – Rijeke Crnojevića, koje je nekada nosilo naziv "Crnogorska Nica".

10:15h – krećemo ka jedinstvenom izletištu u podnožju Lovćena, Ivanovim koritima, koje pripada Nacionalnom parku Lovćen. Iskoristite slobodno vrijeme za šetnju i odmor, jer ovo je zaista pravi mali raj za sve ljubitelje prirode. Cijena ulaznice za Nacionalni park je 1,5 eura po osobi, zahvaljujući popustu za organizovanu grupu. Za djecu do 6 godina, ulaz je besplatan.

12:30h - Za sve one koji žele da posjete impresivni Mauzolej, dostojan imenu i djelu Petra II Petrovića Njegoša, organizujemo ovu fakultativnu aktivnost. Monumentalni kompleks, građen od 1970. do 1974. godine, prostire se po cijelom Jezerskom vrhu. Obuhvata prilaz do tunela kroz koji se provlače 461 stepenica, plato i predvorje Mauzoleja, stazu i guvno-vidikovac sa kojeg se pruža pogled na veći dio Crne Gore. Svi zaiteresovani u navedeno vrijeme kreću sa Ivanovih korita. Cijela ulaznice za odrasle je 3 eura a za đake i studente (ponesite indeks) 1,50 eura. Za djecu do 10 godina, ulaz je besplatan.

15:15h – polazak za Cetinje, gdje ćemo posjetiti Kraljevsko pozorište Zetski dom. Zahvaljujući saradnji koju je Culture Corner tim ostvario sa predstavnicima pozorišta, imaćete priliku da čujete nešto više o najstarijem pozorištu u Crnoj Gori (dio Evropske rute istorijskih pozorišta). Ulaz u Zetski dom je besplatan. Nakon posjete imaćete slobodno vrijeme za šetnju i uživanje na Cetinju.

17h – povratak za Podgoricu.

Cijena za Kulturnu subotu: 10 EUR (ne uključuje cijenu ulaznice za Nacionalni park Lovćen i cijenu ulaznice za fakultativnu aktivnost - posjetu Mauzoleju ). Prijave do petka, 31. marta. Za sve informacije pišite nam na mail: nvokutak@gmail.com ili u inbox na našoj zvaničnoj Facebook stranici: FB stranica Culture Cornera

Novac koji preostane nakon plaćanja troškova prevoza, biće doniran Preduzetničkom klubu Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu - „MonteŠtrik“-u. Sastavljen je od učenika trećeg i četvrtog razreda. Svrha djelatnosti je ručna izrada predmeta i insistiranje na vještinama koje su u posljednje vrijeme skoro zaboravljene - šivenje, heklanje, pletnje, obrada drveta, izrada svijeća...Ova vrijedna i kreativna ekipa je pozvana da učestvuje i predstavi svoje proizvode na međunarodnom Sajmu virtuelnih preduzeća, koji će biti održan 26. aprila u Plovdivu, zbog čega im je potrebna finansijska podrška.

Preduzetnički klub „MonteŠtrik“ je prošle godine osvojio nagradu na Međunarodnom sajmu virtuelnih preduzeća za vježbu, koji je održan u Celju u organizaciji Ministarstva obrazovanja Slovenije i slovenačkog Servis centra preduzeća za vježbu. Takođe, osvojio je II mjesto u kategoriji „Najbolji reklamni materijal i promocija na sajmu“ na IV Nacionalnom sajmu preduzeća za vježbu Crne Gore, koji je prošle godine održan u hali gimnazije „Slobodan Škerović, u organizaciji Centra za stručno obrazovanje. Naše je veliko zadovoljsto što možemo pomoći klubu istrajnih i vrijednih mladih ljudi koji rade pod stručnim nadzorom profesora maternjeg jezika Miroslava Minića i profesorice muzičke umjetnosti Tine Janković, pomagajući im da razviju svoje preduzetničke vještine kako bi im koristile u budućem životu i radu.

Odlaskom na ovaj izlet nećete samo učiniti zadovoljstvo sebi uživanjem u prirodi i kulturnim spomenicima naše predivne zemlje, već i njenoj budućnosti - mladim ljudima koji treba da nastave da je grade.

Fotografija, izvor: Panoramio

  • nadja

    March 29, 11:24 am

    najbolji ste

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)