Reklamni
baner

Reklamni
baner

Pozorišni praznici u Gradskom  uz

Pozorišni praznici u Gradskom uz "7 dana mart teatra"

  23:50, 21.04.2018

Mart je mjesec pozorišnih praznika. Širom planete na hiljade teatara obilježava Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart) čitanjem poruka uvaženih umjetnika i pripremenjem posebnih programa kojima se skreće pažnja šire javnosti na značaj teatarske umjetnosti. Proslavom ovih datuma pozorišni stvaraoci i umjetnici teže da istaknu važnost pozorišne kulture za cjelokupno društvo, ali i njen uticaj na odrastanje, obrazovanje i vaspitanje novih generacija.

Gradsko pozorište kao jedina teatarska kuća u Crnoj Gori koja njeguje žanrovski raznovrsnu produkciju za sve uzraste, kako na Dramskoj i Lutkarskoj sceni za djecu, tako i na Večernjoj sceni za odrasle, jednu sedmicu u martu i ove godine posvetiće obilježavanju ovih značajnih datuma za pozorišno stvaralaštvo. Zajedno sa publikom, uz kvalitetne predstave i velike popuste, pomenute praznike pozorišta proslavićemo od 20. do 27. marta kroz akciju koju smo nazvali „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!). Akcija će obuhvatiti osam predstava sa njihovog repertoara i to sa popustom na ulaznice koji će iznositi 50 odsto.

Martovsku sedmicu u slavu teatra, na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade, otvoriće predstava „Ljepotica i zvijer“ koja će, ujedno, igranjem 20. marta, u 12h, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ proslaviti značajan jubilej - deceniju izvođenja. Dan kasnije, u sali Dodest, tačno u podne, uslijediće i proslava Svjetskog dana lutkarstva, u okviru koje ćemo igrati „Prodavnicu igračaka” (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka. Ansambl Gradskog potom će 22. marta u 20h u Dodestu izvesti komad sa Večernje scene „Pogled s mosta“ koji je režirao Milan Karadžić. Narednog dana (23. mart) u 12h u Velikoj sali KIC-a na repertoaru je „Pinokio“ u režiji Snežane Trišić. Ovo izvođenje već je rasprodato. Subota, 24. mart, u 20h u sali Dodest rezervisana je za naslov sa naše Večernje scene - „Lažljivci” reditelja Marka Manojlovića, koja takođe ovim izvođenjem obilježava 10 godina na sceni. U nedjelju 25. marta, na istom mjestu u isto vrijeme, ansambl Gradskog pozorišta igraće hit predstavu „Slasti slave” koju je režirao Stefan Sablić. „Kod Nojeve barke u osam“ (5+), u režiji Roberta Waltla, još jedan je naslov koji igramo u okviru akcije „7 dana mart teatra”. Izvođenje je zakazano za ponedjeljak, 26. mart u sali Dodest u 12h i već je rasprodato. Akciju završavamo na Svjetski dan pozorišta, u utorak 27. marta, u 20h u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović” izvođenjem predstave „Čuvari tvog poštenja“ Borisa Liješevića.

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)