Reklamni
baner

Reklamni
baner

Uspješna godina ART PRESS-a

Uspješna godina ART PRESS-a

  23:50, 18.03.2018

Budvanski NIP ART PRESS, koji se godinama uspješno bavi infrmisanjem, medijskim kampanjama, organizovanjem raznih kulturnih programa, izložbi, likovnih kolonija, književnih večeri, izdavaštvom i promocijom knjiga, završio je još jednu uspješnu poslovnu godinu.

Kako je saopštio izvršni direktor ART PRESS-a, novinar i publicista Ranko Pavićević, ta 12 mjeseci prošle godine, realizovano je ukupno 45 različitih programa i manifestacija, uglavnom iz domena kulture i informisanja, pa se realizaciom zacrtanog plana, može biti tadovoljno.

U galeriji hotela Queen Of Montenegro u Bečićima, organizovano je 14 samostalnih i kolektivnih izložbi i jedna medjunarodna Likovna kolonija, a svoja djela, izlagalo je ukupno 50 renomiranih akademskih slikara iz zemlje i svijeta.

U press centru hoteala Tre Canne u Budvi, tokom prošle godine, organizovano je 14 književnih večeri, poznatih pisaca i pjesnika iz zemlje i svijeta, predstavljeno je 5 knjiga, održana dva muzička koncerta, 6 press konferencija i 4 medijske kampanje, kazao je Pavićević.

U novootvorenoj galeriji slika u hotelu Adria u Budvi, koja je otvorena krajem novembra prošle godinne, održane su, 4 samostalne i jednna zajednička izložba slika, poznatih autora iz zemlje i svijeta, a ljubitelji umjetnosti, bili su u prilici, da vide djela 24 akademskih slikara.

U hotelu Mogren u Budvi, krajem decembra, u saradnji sa HG Budvanska Rivijera, održana je medjunarodna Likovna kolonija, u kojoj je 20 radova, naslikalo 10 poznatih akademskih slikara iz Crne Gore, BiH, Republike Srpske, Srbije i Albanije, a koju je, tokom novogodišnjih i božićnih pranika, vidjelo oko 10.000 gradjana i goostiju Budve.

U izdavačkoj produkciji ART PRESS-a, objavljene su dvije knjige i dvije publikacije.

Nije bilo lako sve planove realizovatii, jer vrijeme koje živimo, ne pogoduje kulturi, ali je bilo zadovoljstvo, biti domaćin poznatim piscima i slikarima, kao što su pored ostalih: Vječeslav Kuprijanov iz Rusije, Ilija Lakušić, Ranko Jovović, Veselin Rakčević, Todor Živaljević – Velički, Perivoje Popović, Milica Bakrač, Budimir Dubak, Milica Kralj, Nataša Žurić, Slobodan Vučinić, Djordje Brujić i drugi. Takodje smo igostili i slikare: Luku Lagatora, Mikija Radulovića, Nikkicu Raičevića, Miša Vemića, Milenu Jovović, Ivicu Arandjusa, Dijanu Lazović, Nedjeljka Simaniću, Rada Vojvodića, Marka Lakušića, Djura Lubardu, Vesnu Sušić, Lidiju Nikčević i druge, naveo je Pavićević, ističući, da su predstavljene i knjige, velemajstora Božidara Ivanovića i prof. dr Vladimira Pavićevića.

Veoma smo zadovoljni ostvarenim tokom prošle godine, ali mi je posebno drago, što smo poslednjih godina, svojim programima, postali sastavni i nezaobilazni dio, ukupne kulturne i trističke ponude u Budvi, kazao je direktor budvannskog ART PRESS-a, novinar i publicista Ranko Pavićević.

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)