Reklamni
baner

Reklamni
baner

Nova sezona direktnih prenosa opera iz Metropolitena u bioskopu Cineplexx, Delta City u Podgorici

Nova sezona direktnih prenosa opera iz Metropolitena u bioskopu Cineplexx, Delta City u Podgorici

  18:00, 18.03.2018

Nova sezona direktnih prenosa opera iz Metropolitena počinje 7. oktobra sa novom postavkom Belinijeve „Norme”, u režiji Sir Dejvida Mekvikara i pod dirigentskom palicom Karla Ricija sa Sondrom Radvanovski u ulozi Norme. Ljubitelji alternativnog sadržaja će imati priliku da u sezoni 2017/2018 pogledaju ukupno deset predstava, uključujući tri nove produkcija, dvije premijere i dva izvođenja koja će biti prikazana prvi put uživo u visokoj rezoluciji u bioskopu Cineplexx Delta City.

Nova sezona direktnih prenosa Metropolitena u Crnoj Gori, donosi opere „Tako čine sve”, „Norma” i „Toska” u potpuno novom ruhu, dok će „Anđeo uništenja” i „Pepeljuga” biti premijerno izvedene na sceni u Njujorku. Sezonu 2017/2018 svečano otvara jedan od vodećih soprana savremene operske scene - Sondra Radvanovski u naslovnoj ulozi Belinijeve Norme.

U novoj sezoni, prvi put u visokoj rezoluciji će biti prikazivane Rosinijeva „Semiramida”, koja nije bila izvođena u Metropolitenu poslednjih 25 godina, kao i Verdijeva tragedija „Lujza Miler” sa Sonjom Jončevom i Plasidom Domingom. Ljubitelji opere će samo u bioskopu Cineplexx imati priliku da premijerno pogledaju i poslušaju Džojs DiDonato u ulozi Pepeljuge. Pored opera koje će biti prvi put prikazivane putem satelita u visokoj rezoluciji, publika će moći da uživa i u novim postavkama Pučinijeve „Toske”, sa Sonjom Jončevom i Vitoriom Grigolom, i Mocartove opere „Tako čine sve” postavljenom u 1950-im godinama na ostrvu Koni u Njujorku, sa Keli O’Harom - dobitnicom nagrade Toni. U okviru nove sezone biće prikazana Mocartova „Čarobna frula” pod dirigentskom palicom muzičkog direktora Metropolitena Džejmsa Livajna, Donicetijev „Ljubavni napitak” i Pučinijevi „Boemi”.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po cijeni od 9 eura po predstavi. Kupovinom 3 ili više karata* za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cijenu karte od 7,20 eura za sezonu 2016/2017.

* Karte kupljene za operu po preprodajnoj cijeni (paket za 3 ili više prenosa) nije moguće vratiti i refundirati novac. Na vašoj Bonus kartici možete sakupljati bodove za kupljene ulaznice (ograničenje za 2 karte dnevno).

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)