Loading...

Pozorišna predstava “Obraćanje naciji” na Ljetnjoj pozornici u Tivtu

Ljetnja pozornica

Pozorišna predstava “OBRAĆANJE NACIJI” šesta takmičarska predstava u ovogodišnjoj selekciji, koju je po tekstu Čelestini Askania režirao Bojan Đorđev, biće izvedena na Ljetnjoj pozornici u Tivtu, u četvrtak 11. jula – 21:30 h u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Ova pozorišna predstava rađena je u produkciji Ateljea 212 iz Beograda.

Komad se sastoji iz kratkih monologa odabranih iz istoimene drame i zbirke „Hodam u koloni’“ Askanija Čelestinija. Radnja se dešava u malom gradu punom izobličenja, simbolu zala i deformacija svijeta sa svojim gradonačelnicima, pekarima, grobarima, trgovcima i glasačkim tijelom. Mala zemlja u kojoj korumpirani izmišljaju demokratiju smjenjujući vlast sa mafijom i gdje se svaka „drugost eliminiše pre nego što nas omete“, gdje učiteljice postrojavaju djecu u školi po etničkoj i nacionalnoj pripadnosti i fizičkom izgledu, na izborima se pobjeđuje sa 110%, gdje je jedini način na koji građanin može da podnese svoju stvarnost da misli na pištolj u džepu ili da okrene glavu od svega i pokuša da zaspi dok kap uporne vode sa plafona ne sruši cijelu zgradu.

Prevod je uradila Julijana Vučo, dramaturškinja je Mina Ilić, scenograf Siniša Ilić, kostimografkinja Marija Bolubdžić, scenski pokret Čarni Đerić.

Igraju: Goran Kičić, Jovana Gavrilović, Gorica Popović, Isidora Minić, Katarina Žutić, Dejan Dedić, Ivan Mihailović, Ivan Jevtović, Branislav Zeremski, Aleksandar Srećković i Miona Marković.

Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10 – 14 h i na blagajni Ljetnje pozornice od 19 h – 22 h. Informacije na broj  +382 69 342 799.

Izvor: Centar za kulturu Tivat 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}