Loading...

Pozorišna predstava “Urnebesna tragedija” na Ljetnjoj pozornici u Tivtu

Ljetnja pozornica

Pozorišna predstava “URNEBESNA TRAGEDIJA” peta takmičarska predstava u ovogodišnjoj selekciji, koju je po tekstu Dušana Kovačevića režirao Jagoš Marković, biće izvedena na Ljetnjoj pozornici u Tivtu, u srijedu 10. jula – 21:30 h u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Ova pozorišna predstava rađena je u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Narodnog pozorišta RS Banja Luka.

 “U fokusu predstave je porodica. Jer, ona je svet u malom. I tu vam je i društvo i pojedinac i sve generacije i sva vremena. Kroz nju se sve prelama. Svako živi svoju stvarnost. Čak je svako i bira. To ne znači da istina nije samo jedna. A doživljaja – onoliko”, Jagoš Marković, reditelj.

Reditelj Marković potpisuje i izbor muzike, dramaturg je Molina Udovički Fotez, vizuelni identitet predstave kreirali su scenograf Matija Vučićević i kostimograf Bojana Nikitović, dok je Ljiljana Mrkić Popović oblikovala scenski govor.

Živopisnu galeriju likova dočaraće Nikolina Friganović (Ruža), Željko Erkić (Milan), Petar Vasiljević (Neven), Nela Mihailović (Julka), Aleksandar Vučković (Кosta), Sandra Bugarski (Rajna), Branko Vidaković (Vasilije), Ljubiša Savanović (Doktor) i Marija Nedeljkov (Milicionerka).

Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10 – 14 h i na blagajni Ljetnje pozornice od 19 h – 22 h. Informacije na broj  +382 69 342 799.

Izvor: Centar za kulturu Tivat

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}