Loading...

Ivana Radovanović na Međunarodnom vajarskom simpozijumu „Tvornica zemlja“

Vinkovci

U ponedjeljak, 24. juna 2024. godine, u Vinkovcima počeo ovogodišnji međunarodni vajarski simpozij "Tvornica Zemlja", koji se održava kontinuirano od 2003. godine. Ovaj jedinstveni simpozijum, poznat po svojoj specifičnoj umjetničkoj ideji oblikovanja skulptura u izvornoj terakoti, bilježi uspjeh i kontinuitet već dvadeset godina.

Simpozijum je okupio ne samo etablirane umjetnike i akademske vajare, već i studente vajarstva koji ravnopravno učestvuju zajedno sa svojim kolegama i profesorima. Ovogodišnji učesnici su: doc. art. Dragana Duževića sa Umjetničke akademije u Splitu, studentkinje Piu Madžor i Anu Mariju Aničić Kahrić. Iz Crne Gore dolazi prof. dr. art. Ivana Radovanović s Fakulteta likovnih umjetnosti iz Cetinja. Akademiju likovnih umetnosti iz Novog Sada predstavljaju doc. dr. art. Igor Smiljanić i doc. dr. art. Nikola Macura, učestvuju i studenti Jasmina Smajić, Tin Krupilnicki i Hrvoje Ivanković sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i saradnice na projektu dr. art. Vlatka Škoro, asistentica i  Josipa Stojanović, umj. surad., te voditelj radionice Tvornica Zemlja, prof. dr. art. Tihomir Matijević.

Ovogodišnji simpozijum je završen 3. jula 2024. godine.

Posebnu zahvalnost - Dilj industriju građevinskog materijala d.o.o. Vinkovci – članicu NEXE Grupe I Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske na njihovoj podršci.

Izvor: prof. dr art. Ivana Radovanović

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}