Loading...

KIC pop hor pjeva u Domu starih Podgorica 4. jula, u Nikšiću 10. jula, a u Sarajevu 27. jula 

Podgorica

Popularni podgorički KIC pop hor obradovaće koncertom, i ovog ljeta, korisnike i zaposlene u Domu starih Podgorica, i to u četvrtak, 4. jula od 20 h.  Na repertoaru oko 40 horista, uz umjetničko vođstvo Ivane Vlajnić, biće prvo, dio njihovog regionalno poznatog projekta „Bez dileme – antifašizam“,  odnosno splet partizanskih, revolucionarnih i antifašističkih pjesama    ( Teče Tara, Bilećanka, Po šumama i gorama, Komandant Sava, Mlada partizanka, Zemljo moja i dr) a potom i dio pop, evergrin repertoara i pjesme: Zdravka Čolića, Perpera, Galije, Daniela Popovića, Plavog orkestra, Olivera Mandića, i dr. Podsjetimo i da se 4. jul u SFRJ obilježavao kao Dan borca.

Već sljedeće sedmice, a u susret Danu državnosti Crne Gore, u srijedu, 10. jula KIC pop hor će od 20 h premijerno nastupiti u prelijepom ambijentu ispred nikšićke Gradske kuće, na poziv biblioteke „Njegoš“, a izvešće projekat „Bez dileme – antifašizam“.

Dodajmo da će 27. jula, podgorički KIC pop hor  četvrti put održati koncert u Sarajevu, i to ispred Narodnog pozorišta. Ovog ljeta Sarajlijama će se predstaviti projektom „Bez dileme – antifašizam“.

Prema riječima menadžerke i producentkinje hora Snežane Burzan Vuksanović, horisti se raduju ponovnom susretu sa divnim ljudima u Domu starih Podgorica, koji će imati priliku da prvi čuju neke nove pjesme koje je hor uvrstio u repertoar.  Takođe, dodaje ona, izazov za horiste predstavlja i premijerni koncertni nastup u Nikšiću, a biće to njihov 108. koncert,  jer su do sada samo nekoliko puta imali nastupe sa po par pjesama u gradu pod Trebjesom. „Sarajevo je takođe naš grad, i veoma smo srećni što smo pozvani da uveličamo svečanost obilježavanja Dana ustanka BiH“, naglašava Burzan Vuksanović.

Prvi crnogorski pop hor već sedam ipo godina širom zemlje i regiona širi dobre vibracije, odličnu energiju i raspoloženje, pjeva o ljubavi među ljidima, dobroti, slobodi i antifašizmu,  djeluju pod okriljem NVU Kutak, a njihov rad možete pratiti na FB, Instagramu i na You tube kanalu KIC pop hora. 

Izvor: KIC pop hor

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}