Loading...

Kotorski festival pozorišta za - djecu od 2. do 10. jula ključevi grada u rukama najmlađih      

Kotor

Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), 32. po redu, svečano će biti otvoren u utorak, 2. jula, kada će predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, po tradiciji, ključeve grada predati djeci. Umjesto na Ljetnjoj pozornici, usljed najavljenih vremenskih neprilika, otvaranje Festivala će se održati u Kulturnom centru ''Nikola Đurković''.

Publici će biti predstavljen program pod nazivom “Korak po korak...Grad” koji je okupio učenike kotorskih osnovnih škola. U saradnji sa redakcijom dječjeg programa RTCG-a, na samom otvaranju prikazaće se kako dječji koraci čine, ali i uljepšavaju grad.

Inspiracija za ovogodišnji slogan Festivala - “Korak po korak…Grad” leži u inicijativi za vraćanje statusa grada Kotoru, a dodatno u tome da grad upravo zbog djece postaje Grad.

Ove godine na repertoaru Festivala je 12 predstava, od kojih je sedam takmičarskog karaktera. Publici će se predstaviti pozorišne trupe iz države i regiona - Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i gosti iz Češke, Sjeverne Makedonije i Francuske.

Glavni program će se najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora.

Pored pozorišnog, Festival će imati bogat prateći program, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo, likovni i književni program.

I ove godine Festival računa na snagu brojnih volonteri različitih uzrasta.

Oslanjajući se na iskustvo od prethodne godine, odlučeno je da se prihod od prodaje karata i ovaj put usmjeri na mjesto gdje je to zaista potrebno, te će se uputiti na dnevni boravak za djecu sa smetnjama u razvoju koji funkcioniše pri JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.

Karte se preuzimaju na dvije lokacije:

  • U Kulturnom centru “Nikola Đurković”, svakog dana u dva termina: od 10 do 12 h i od 19 do 20 h, mogu se kupiti karte za predstave koje se toga dana igraju na ovoj lokaciji (sala Kulturnog centra), kao i za predstave koje se toga dana igraju na Ljetnjoj pozornici.
  • Karte zainteresovani mogu kupiti i na ulazu u Ljetnju pozornicu, od 20 do 21. 30 h – pred sam početak predstave koja će se te večeri igrati na ovoj lokaciji.

Podsjećamo, Kotorski festival pozorišta organizuje se u saradnji Opštine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Turističke organizacije Kotor.

Festival koji je međunarodnog karaktera pod pokroviteljstvom je Ministarstva kulture i medija Crne Gore, kao i visokim pokroviteljstvom Predsjednika Države.

Zlatni sponzor Festivala je Domaća trgovina D.O.O. Podgorica (Aroma i Conto marketi).

Srebrni sponzor je Luka Kotor AD.                      

Prijatelji Festivala su: Hayat Regency Kotor Bay Resort, Bigova Bay doo & BBI development, Ledo, Knjaz Miloš, Bandiera, Pixap doo, Pomorski fakultet UCG, JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” i Kolači i kiflice by Jasna.

Budite dio čarolije koja iz godine u godinu raste uz Kotorski festival pozorišta za djecu i uskladite korake sa nama – jer u rukama najmlađih Grad dobija posebne boje, mirise i tonove!

Izvor: Kotorski festival pozorišta za djecu

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}