Loading...

Uvod u 15. Underhillfest - Boogie predstavlja nove radove u Podgorici!

CKZ "Ribnica"

U utorak, 11. juna u 20 h u CKZ Ribnica će fotograf Vladimir Milivojević Boogie prikazati svoje najnovije radove. Fotografije su nastale početkom juna tokom njegovog boravka u našem gradu, donoseći autentične trenutke i prizore života u Podgorici.

Boogie, rođen u Beogradu 1969. godine, svoju slavu stekao je kroz uličnu fotografiju, posebno se posvetivši dokumentovanju i portretisanju ljudi na marginama društva. Na prošlogodišnjem UnderhillFestu, u okviru takmičarskog programa, publika je bila u prilici da pogleda film Boogie i demoni Ivana Šijaka, o ovom poznatom fotografu.

Rad Vladimira Milivojevića Boogia je prepoznat i cijenjen širom svijeta, a sada imamo priliku da vidimo njegove najnovije radove direktno iz Podgorice.

Događaj organizuje UnderhillFest uz pokroviteljstvo CKZ Ribnica i predstavlja uvod u ovogodišnje izdanje festivala.

Događaj će obogatiti i muzika - DJ Chevalier sa svojim Bass Night setom, stvarajući savršenu atmosferu za ovu posebnu priliku. Ulaz je besplatan.

Na 15. UnderhillFestu, koji će trajati od 12. do 20. juna 2024, podgorička publika će u Njegoševom parku, Crnogorskoj kinoteci i u U CKZ Ribnica moći da pogleda 30 filmskih ostvarenja. Filmski selektor je Vuk Perović. Dugometražni filmovi su kao i prethodnih godina podijeljeni u tri selekcije: međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku, a biće prikazani i kratki dokumentarni filmovi u selekciji 7 kratkih. U okviru 15. Underhillfesta biće održan i program U fokusu, koji UnderhillFest realizuje u saradnji sa Centrom za ženska prava. U CKZ Ribnica biće prikazan program posvećen muzičkim dokumentarcima. I ove godine biće realizovan Teen Docs, škola dokumentarnog filma za učenike i učenice srednjih škola.

Izvor: UnderhillFest

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}