Loading...

Bijelo Polje od 10. juna u znaku 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore

Centar za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo"

U ponedjeljak, 10. juna, u Bijelom Polju počinje 53. Festival dramskih amatera Crne Gore, na kojem će se biti izvedena najbolja crnogorska  amaterska pozorišna ostvarenja.

Do petka, 14. juna, na sceni bjelopoljskog Centra za kulturu, publika će imati prilike da pogleda 9 pozorišnih predstava iz: Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Plava i Bijelog Polja, od kojih će 5 biti izvedeno u takmičarskom programu, 3  u pratećem sadržaju Festivala i jedna u čast nagrađenih.

Ovogodišnji Festival dramskih amatera Crne Gore, pratiće tročlani žiri u sastavu: dramaturg Obrad Nenezić i glumci Ana Vučković i Omar Bajramspahić.

Razgovore o festivalskim predstavama vodiće novinar i publicista Vanja Kovačević.

U okviru pratećeg programa Festivala biće uprilično otvaranje izložbe ''(Pre)oblikovanje'' autorke Irene Vuković'', predstavljanje monografije ''Pozorište u Crnoj Gori'', Izdavačke djelatnosti Nikšićkog pozorišta o kojoj će govoriti dr Vesna Tripković Samardžić i Slavojka Marojević, profesionalna predstava u čast nagrađenih  ''Život je loto'' u izvođenju Monike Romić, koncerti bjelopoljske Muzičke škole i predstave namijenjene najmlađim ljubiteljima pozorišne umjetnosti.

Ulaz na sve programe Festivala je besplatan.

Izvor: Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}