Loading...

Otvaranje prvog “Ljetnjeg likovnog salona ULUCG” 2024.

Moderna galerija "Jovo Ivanović"

Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore ULUCG u saradnji sa JU Muzejima i Galerijama Budve organizuje otvaranje izložbe novoosnovanog Prvog „Ljetnjeg likovnog salona ULUCG“ 2024. u Modernoj galeriji u petak, 31. Maja u 20 h.

Povodom konkursa za Ljetnji likovi salon ULCG-a, selekcioni tim u sastavu: prof. dr. Aleksandar Čilikov, mr Milica Bezmarević i  mr Maja Marović je odabrao 34 rada umjetnika i umjetnica savremene crnogorske scene. Šest planiranih izložbi Prvog „Ljetnjeg likovnog salona ULUCG“ će se realizovati tokom ljeta 2024. godine u više crnogorskih gradova na primorju i na sjeveru zemlje.

“Stručni tim se prilikom izbora radova vodio temom ovogodišnjeg Salona - Nasljede Mediterana. pa su tako odabrani oni radovi koji idejno i sadržajno korespondiraju sa odabranim nazivom. a koji su opet u adekvatnom dijalogu sa aktuelnim tendencijama savremenih umjetničkih praksi. Na taj način otvorila se mogućnost predstavljanja jednog dijela relevantne crnogorske umjetničke scene danas, kao pozitivna inicijativa strukovnog udruženja u namjeri što kvalitetnijeg i sadržajnijeg promovisanja i afirmacije njenih umjetnika. Vjerujuci u ovaj, kao i sve naredne planirane projekte. Ljetnji likovni salon ULUCG-a vidimo kao najavu svih buducih pozitivnih inicijativa i likovnih dogadaja, koji uspostavljaju povjerenje u njihov dalji razvoj i otvaraju nove prostore izlagačkih mogućnostima” mr Milica Bezmarević.

Ovaj Salon ima za cilj promociju i afirmaciju crnogorskih umjetnika, te uspostavljanje novih izlagačkih mogućnosti.

Izložba U Modernoj galeriji Budva će biti otvorena do 16. juna 2024. godine.

Izvor: ULUCG

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}