Loading...

Predstava “Klara, dogodilo se nešto neočekivano” u Kotoru

Kulturni centar "Nikola Đurković"

Predstava “Klara, dogodilo se nešto neočekivano” u produkciji Scene “Maska” iz Šapca biće izvedena na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra u četvrtak,  9. maja u 20 h.

U predstavi igraju: Aneta Tomašević (Klara), Ivan Tomašević (Daneš) i Aleksandra Ristić (Katuša).

Tekst su pripremili Aneta i Ivan Tomašević, koji potpisuje i režiju ove predstave.

Predstava “Klara, dogodilo se nešto neočekivano” se sa uspjehom igra preko 20 godina. Na Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru, za ulogu Daneša, Ivan Tomašević je dobio “Zoranov brk”, a na internacionalnom festivalu “Trema fest” predstava je dobila tri nagrade: Bronzanu plaketu za predstavu, nagradu publike, a Aneta Tomašević je dobila zlatnu masku za glavnu žensku ulogu. Scena “Maska” i predstava “Klara dogodilo se nešto neočekivano” su izazvali veliku pažnju u pozorišnom životu Srbije, a predstava je po pozivima iz inostranstva gostovala u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Sloveniji, Rusiji.

 “Pred nama izranjaju glumci – obični ljudi od krvi i mesa mnoštvom mana, sumnji, strahova, želja…Bračnih nesuglasica, životnih zabluda, prekrasnih saznanja..Čitav preobražaj prati trauma i katarza glavnih junaka. Glumci stvaraju dirljivu komunikaciju i empatiju publike koja (neočekivano) postaje dio performansa. Svo vrijeme traje ta čudna intimnost i bliskost gledaoca i junaka predstave”.

Prodaja ulaznica po cijeni od 7 eura (za đake, studente i penzionere 5 eura) biće u prodaji u kancelarijama Kulturnog centra od utorka 7.maja 2024.g od 10h do 12h i na blagajni dva sata prije početka predstave.

Izvor: Kulturni centar Nikola Đurković

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}