Loading...

Nastavlja se sa projekcijama iz programa “Ponovo radi bioskop”

Crnogorska kinoteka

Program „PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023“ ovog četvrtka nastavlja sa projekcijama kratkih filmova, mladih crnogorskih autora.

Prvi put publika u Podgorici imaće priliku da pogleda ostvarenje „Neka cvjeta rosno cvijeće“ Ivana Bakrača, film road movie žanra, u kojem se glavni junak suočava sa smrću prijatelja i ima namjeru da se oslobodi tereta koji nosi sa sobom. „Crna dama“ Gane Čomagić govori o vlasniku pogrebnih usluga koji entuzijastično prepoznaje momenat nacionalne krize kao okretanje kola sreće. Film „Naročita svojstva“ u režiji Tamare Milošević propituje temu u kojoj se umjetnost prepliće sa stvarnim životom, kroz tretman zločina i kazne, uz socijalno raslojavanje, a „Ječam žela“ Andrije Mugoše prikazuje jedan neobičan dan u životu junaka Jakova, koji je naizgled porodičan čovjek a svjestan svoje slabosti i okružen društvom bez razumijevanja, krije svoj pravi identitet i odlučuje da se okrene vjeri ne bi li u njoj našao spas.

Nakon projekcija filmova biće organizovni razgovori sa rediteljima Tamarom Milošević i Andrijom Mugošom. O filmu „Neka cvjeta rosno cvijeće“ govoriće producent i koscenarista Dušan Kasalica, a o ostvarenju „Crna dama“ producentkinja Anđela Burzan. Moderatorka će biti novinarka Svetlana Višnjić.

Četvrtak, 25. april u 19 h.

Sala „Gojko Kastratović“.

Ulaz je besplatan.

Izvor: Crnogorska kinoteka

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}