Loading...

U Zetskom domu raznovrstan repertoar i u aprilu

Kraljevsko pozorište Zetski dom

April u Zetskom domu obilježiće dvije premijere. Prva će biti doktorski projekat Jovane Bojović Katić, predstava "Serdarski triton", koja je na repertoaru trećeg aprila. Šestog u mjesecu zakazana je predstava za djecu "Misli zeleno", koprodukcija Zetskog doma, Umjetničkog ateljea "Arlekin" i Kulturnog centra Cetinje.

Osim dvije premijere, na repertoaru je nova predstava "Stub soli" koja je premijerno odigrana u februaru, čiju režiju potpisuje Javor Gardev a tekst Aleksandar Radunović. Ko nije uspio da je pogleda ovoga mjeseca će to moći 10. i 11. aprila.

15. u mjesecu će se publici na Cetinju predstaviti Nikšićko pozorište sa predstavom "Pluća". Riječ je o duodrami u režiji Andreja Nosova u kojoj igraju Stevan Vuković i Maja Stojanović.

Dva dana kasnije, 17.aprila gostuje CNP, predstava "617 Lov", po tekstu i u režiji Hane Rastoder. Predstava je inspirisana zločinom u Štrpcima počinjenim 27. februara 1993. godine, odnosno otmicom dvadeset putnika civila iz istoimenog voza. U predstavi igraju Dejan Ivanić, Tihana Ćulafić, Milica Šćepanović, Jovana Brnović, Ognjen Sekulić i Kristijan Blečić.

U Zetskom domu će se održati tri koncerta i to dva povodom mjeseca poštovanja džeza u Crnoj Gori. Tim povodom dolaze kvartet Maks Kočetov i trombonista Semjuel Blejzer 18.4. i 30.4. Vasil Hadžimanov bend. Osim toga, 23.4. će se publici predstaviti saksofonista Stefan Pavićević i pijanistkinja Marija Mitrović.

Pored bogatog pozorišnog i muzičkog repertoara, pozorište će biti domaćin dvije promocije knjige: "Pozorište u Crnoj Gori", koju je priredila Slavojka Marojević i "Pozorište Zetski dom 1897-1909" autora Luke Milunovića.

Naše pozorište će se predstavom "Pod oba sunca" predstaviti publici u Kotoru (7.4.) i Tivtu (19.4.).

Više detalja o predstavama možete naći na društvenim mrežama Kraljevskog pozorišta, kao i u okviru podcasta "Art department" na YouTube-u.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}