Loading...

Kino „Boka“ dio projekta „Ponovo radi bioskop“

Kulturni centar "Nikola Đurković"

Filmski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka u partnerstvu sa Centrima za kulturu i bioskopima u Crnoj Gori,  među kojima je i Kino “Boka” organizuju  program pod nazivom „PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023”.

Svečano otvaranje u Kotoru je 4. aprila u 19 h projekcijom dokumentarnog filma “Dosije Labudović”, rediteljke i scenarstkinje Mile Turajlić.

U cilju promocije i prezentacije studijskog programa "Film i mediji" koji postoji u okviru  Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju,  istog dana sa početkom u 13 h biće prikazani filmovi studenata ovog Fakulteta– „Lumpen“ Nikole Vučinića, „Mir“ Gabrijela Camaja i „Pas koji se upiškio od sreće“ reditelja Ilije Zekovića.

Nakon  projekcije kratkih studentskih filmova uslijediće  predstavljanje studijskog programa, informacije o prijemnom ispitu i upoznavanje potencijalnih kandidata sa strukturom prijemnog ispita. Na prezentaciji će biti prisutni profesori sa FDU-a koji će održati prezentaciju zainteresovanim srednjoškolcima

Drugi film koji će biti prilazan u Kinu “Boka” je “Mimi” 11.aprila od 19 h.

Zatim slijede filmovi Mar,  Peloid, Naročita svojstva i Bibliotekar – 18 aprila i dokumentarni film  SUPERMARKET 25.aprila sa kojim se završava ova manifestacija u Kotoru.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Glavni cilj projekta “PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023“ je promocija crnogorske kinematografije, uvezivanje institucija kulture, decentralizacija kulture i razvijanje publike, kao i stvaranje nove baze gledalaca.

Medijski sponzor programa „PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023“ je Radio Televizija Crne Gore.

Izvor: Kulturni centar “Nikola Đurković”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}