Loading...

Likovni i literarni konkurs “Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema”

JU "Zahumlje"

U okviru projekta Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda Milice i Gorana Radojičića čiji je partner JU „Zahumlje“, a koji je podržan od strane Ministarstva kulture i medija Crne Gore na konkursu Kultura mladih – kultura budućnosti objavljuje se likovni i literarni konkurs “Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema”.                 

1)       Pravo učešća na konkursu imaju djeca predškolskog uzrasta koja pohađaju vaspitne jedinice JPU „Dragan Kovačević“. Likovni radovi treba da budu skenirani i da u opisu sadrže podatke: ime i prezime djeteta, uzrast, vaspitna jedinica, ime vaspitača.

Jedna predškolska vaspitna grupa može poslati najviše tri rada po izboru vaspitača. Radove slati na zvaničnu imejl adresu konkursa: konkursvrteskacuda@gmail.com sa naznakom: za likovni konkurs.

2)       Pravo učešća na konkursu imaju djeca od I do V razreda osnovnih škola sa teritorije opština Nikšić, Šavnik, Plužine i Žabljak. Literarni radovi treba da budu otkucani u Wordu, kao i da u opisu sadrže podatke: ime i prezime djeteta, uzrast, ime škole i ime mentora.

Literarni radovi mogu imati najviše 500 riječi. Radove slati na zvaničnu imejl adresu konkursa: konkursvrteskacuda@gmail.com sa naznakom: za literarni konkurs.

Cilj konkursa je da djeca na svoj način pokažu svoja interesovanja, zbog čega su oni važna karika društva, šta im nedostaje i na šta bi odrasli trebalo da obrate pažnju, ukratko zašto djeca jesu najbitnija tema i na koji način odrasli to mogu svojim postupcima ili djelovanjem da omoguće. Djeca se motivišu da ukažu na probleme s kojima se susreću, ali i ponude moguća rješenja tih problema iz svoje perspektive.

Rok za dostavljanje radova je: 30. april 2024. godine.

Izvor: JU “Zahumlje”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}