Loading...

Večernji koncerti Festivala savremene klavirske muzike “Forte piano”, 27. i 28. februara u KIC-u “Budo Tomović”

Kulturno - informativni centar "Budo Tomović"

Deseti festival savremene klavirske muzike “Forte piano” će se održati u utorak i srijedu, 27. i 28. februara u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

Na jubilarnom festival će ugostiti pijaniste različitih generacija, kako mlade talentovane učenike iz Crne Gore, tako i međunarodno priznate pijaniste koji su strastveni promoteri savremene muzike, a naročito kompozitora iz svojih sredina.

Prvog dana festivala, 27. februara pijanista i kompozitor  Aleksej Kurbatov  prirediće koncert na kome će izvesti djela savremenih ruskih kompozitora Nikolaja Mednera, Rodina Ščedrina, Igora Stravinskog, australijskog kompozitora Karla Vajna kao i svoja autorska djela i transkripcije.

Narednog festivalskog dana. 28. februara,  premijerno će se predstaviti pijanistkinja Katarina Krpan, profesorica klavira i voditeljica studija za savremenu muziku na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na svom cjelovečernjem koncertu sviraće djela savremenih  hrvatskih autora stvorenih poslednjih 50 godina.

Termin večernjih koncerata je 20 h.

Više detalja uz kompletan program festivala na  https://kicpodgorica.me/x-festival-savremene-klavirske-muzike-forte-piano-27-i-28-februara/.

Izvor: KIC “Budo Tomović”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}