Loading...

Februar u Zetskom domu obilježiće premijera predstave „Stub soli“

Kraljevsko pozorište Zetski dom

U februaru mjesecu na sceni Kraljevskog pozorišta premijerno će se odigrati predstava rađena po tekstu Aleksandra Radunovića, a u režiji Javora Gardeva.

Premijera je zakazana za 12. februara u 20 h, a već naredne večeri reprizno igranje.

„Inicijalna ideja za nastanak dramskog teksta „Stub soli“ potekla je iz zapitanosti o prirodi zla u čovjeku, te iz potrebe da se pozabavim fenomenom ljudske predisponiranosti za destrukciju svake vrste koja dominantno oblikuje ljudsku istoriju, od nastanka do današnjih dana“, riječi su autora drame.

U „Stubu soli“ igraju Dejan Ivanić, Ana Vujošević, Jelica Vukčević, Jelena Laban i Vule Marković. Dramaturg je Rajko Radulović, scenograf Nikola Toromanov, kostimografkinja Lina Leković, kompozitorka Nina Perović i asistent režije Damjan Pejanović.

Sredinom mjeseca, 15. februara publici na Cetinju predstaviće se Zijah Sokolović sa svojom poznatom dramom „Glumac... je glumac... je glumac“. Ovo će biti 1638. izvođenje monodrame nastale 1978. godine, koja je do danas prevedena na sedam jezika.

Naredno gostovanje biće posebno zanimljivo najmlađima, jer je riječ o predstavi „Tarzan“ koju će 22. februara u 18 h izvesti „Gradsko pozorište Podgorica“. Predstava je nastala po motivima romana Edgara Rajsa Barouza, u režiji Tamare Vujošević Mandić i Davora Dragojevića.

Februarski repertoar zaokružiće muzika jer će 29. februara Muzička škola Tivat i Glazbeno prosvjetno društvo Tivat prirediti koncert. Publika će uživati u valcerima, marševima, evergrinima i filmskoj muzici.

Izvor: Kraljevsko pozorište "Zetski dom"

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}