Loading...

Stevanu Vukoviću nagrada za najboljeg glumca

Sarajevo

Nagradu za najboljeg glumca na 28. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Novom Sarajevu dobio je glumac Nikšićkog pozorišta Stevan Vuković  za ulogu Jevrema Prokića u predstavi „Narodni poslanik“.

Tu Odluku sinoć je jednoglasno donio Žiri Festivala: glumica Lidija Vukićević, reditelj Vitomir Mitrić i teatrolog Zoran Todorović.

Predstavu, koja je premijerno izvedena 30. septembra na sceni Nikšićkog pozorišta, po tekstu Branislava Nušića režirao je Goran Bulajić, a rađena je u koprodukciji Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja.

Glumcu Stevanu Vukoviću je ovo druga nagrada za ulogu u Narodnom poslaniku, a Nagradu za glumačko ostvarenje večeri dobio je na 40. Festivalu „Nušićevi dani“, koji je održan u Smederevu polovinom maja ove godine.

„Narodni poslanik“ otvorio je ovogodišnje izdanje Festivala u Istočnom Novom Sarajevu, za čije su se nagrade, pored ansambla predstave „Narodni poslanik“ takmičili glumci iz još četiri predstave i šest monodrama iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Nikšićko pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}