Loading...

KIC pop hor pjeva u Sarajevu i Jajcu

Sarajevo

Podgorički KIC pop hor učestvovaće na svečanom programu povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u subotu (25.11.) u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra, u srcu Sarajeva u 20 h.  

Hor, pod umjetničkim vođstvom Ivane Vlajnić, izvešće dio svog bogatog partizanskog, revolucionarnog i antifašističkog repertoara, a uz ostalo kompozicije: Padaj silo i nepravdo, Po šumama i gorama, Bilećanka, Uz maršala Tita, Oj Kozaro, Oj đevojko drugarice, Mlada partizanka, Bela ćao, Kaćuša, Zemljo moja, Aj karmela, i druge.

Kako saznajemo, višednevni praznični program se održava u organizaciji JU „Bosanski kulturni centar KS“ , pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva. Publika će 24. i 25. novembra biti u prilici da prisustvuje raznovrsnim i zanimljivim kulturnim sadržajima, a najavljeni su: „nastupi folklornih ansambala koji će predstaviti autentične plesove i pjesme Bosne i Hercegovine, zatim nastup KIC pop hora (izuzetno cijenjenog crnogorskog vokalnog sastava koji sa svojim jedinstvenim repertoarom antifašističkih pjesama glasi za svojevrsnu regionalnu muzičku atrakciju), muzičko - zabavni programi za djecu „Priče sa dvora bosanskog“, te koncert na kojem će nastupiti već afirmisani, ali i mladi i perspektivni BiH rock bendovi.

Osnivačica i menadžerka KIC pop hora Snežana Burzan Vuksanović kaže da su počastvovani pozivom iz BiH i da sa radošću očekuju predstojeći koncert u Sarajevu, u kojem hor nastupa treći put, od svog osnivanja 2017. 

Burzan Vuksanović naglašava da će 30 članova ansambla, već u nedjelju, 26. novembra, na poziv SABNOR-a Bosne i Hercegovine, izvesti svoj popularni projekat „Bez dileme – antifašizam“  u Jajcu, ispred Muzeja AVNOJ-a u podne.  Ona prenosi da na tom događaju organizatori najavljuju prisustvo više hiljada građana iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije, na centralnoj manifestaciji kojom se obilježava veliki jubilej - 80 godina od Drugog zasijedanja AVNOJ-a / nekadašnji Dan Republike - 29. novembar, kada su udareni temelji SFRJ.  

Podgorički horisti, poznati po veoma emotivnim nastupima, odličnoj energiju i kvalitetnom višeglasnom zvuku, u Jajcu će izvesti sat ipo programa, kao i pjesmu „Tražimo mir“ (na arapskom, engleskom i crnogorskom jeziku), kojom su nedavno podržali Marš mira u Podgorici.

Izvor: KIC pop hor

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}