Loading...

Film "Živko Nikolić – Nedosanjani san" premijerno u Podgorici na Velikoj sceni CNP-a

Crnogorsko narodno pozorište

Podgorička premijera igrano-dokumentarnog filma “Živko Nikolić-Nedosanjani san”, iz produkcije Radio-televizije Crne Gore, biće održana u ponedjeljak, 20. novembra u Crnogorskom narodnom pozorištu s početkom u 20 h, povodom osamdeset druge godišnjice rođenja filmskog velikana.

Igrane djelove filma režirao je Živko Nikolić, a dokumentarne Senad Šahmanović.

Projekat od kapitalnog značaja za crnogorsku kulturu realizovan je shodno odluci generalnog direktora RTCG Borisa Raonića i izuzetnom angažmanu reditelja Senada Šahmanovića.

Kako je ranije istakao Šahmanović, omaž jednom od najvažnijih sineasta ovdašnje kinematografije zasniva se na epizodi njegove antologijske serije “Oriđinali” iz 1995, zamišljene kao TV film koji je počeo da snima u produkciji RTCG i novom, nedavno snimljenom materijalu.

“Živko je snimio oko šezdeset odsto materijala za taj televizijski film, dio materijala se u brojnim seljenjima i presnimavanjima izgubio, pa je bilo važno sve sastaviti, rekonstruisati i nakon toga krenuti u dalji istraživački rad. Obavljeni su razgovori sa najbližim saradnicima, analizirane knjige snimanja, napravljen plan i strategija, pa smo krenuli u realizaciju. Nakon nekog vremena materijal je počeo da dobija svoj oblik, ali ga nije bilo dovoljno za igrani film, pa je odlučeno da se ide u pravcu ideje pravljenja filma o filmu”, rekao je Šahmanović.

Ovaj veliki filmski projekat urađen je prema scenariju Dragana Koprivice, a direktor filma je Nastadin Bulatović, koji je bio i direktor cjelokupne TV serije “Oriđinali”, čijih su devet epizoda u više navrata prikazivane na Javnom servisu.

Uloge: Dragomir Felba, Ljiljana Kontić, Milutin Mima Karadžić, Vera Crvenčanin-Kulenović, Dijana Marojević, Svetlana Cemin, Mirko Vlahović, Dubravka Drakić, Ivana Mrvaljević, Jelena Mila Ivanišević, Bojana Kovačević, Marina Bukvički, Vesna Vujošević, Vuk Pejović i drugi.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Izvor: Crnogorsko narodno pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}