Loading...

Premijera televizijske serije “Titogradski Podgoričani pričaju”

Kulturno - informativni centar "Budo Tomović"

Premijera televizijske serije “Titogradski Podgoričani pričaju” istaknutog dokumentariste Momira Matovića biće organizovana od 18. do 25. novembra u KIC-u “Budo Tomović“.

Serijal se sastoji od 16 polučasovnih epizoda. Scenarista i reditelj je Momir Matović, snimatelj Relja Eraković, producent Mirko Matović, a produkciju potpisuje MFILM montenegro - Podgorica. Serijal je sniman od aprila 2021. do decembra 2022.godine u HD sistemu i djelimično je sufinansiran sredstvima Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice.

Projekcije polučasovnih epizoda biće organizovane u sali DODEST, od 19 h.

Namjera TV serije “Titogradski Podgoričani pričaju” poslije toliko vremena je logičan i svakako neophodan nastavak jednog autorskog istraživanja i pristupa da kroz priču sagovornika i objavljivanja do sada neobjavljenih fotografija, napisa i lične dokumentacije vizuealizuje nadahnuti mozaik o poslijeratnom gradu Titogradu i životu koji je bio ugodniji, pošteniji i srećniji, što je omogućilo današnjoj Podgorici van vremensku metamorfozu koja ima svoj zvuk i svoju sliku.

Autor Momir Matović je prioritetno vodio računa o dokumentarnosti onoga što su iskazivali odabrani sagovornici u šesnaest epizoda serijala “Titogradski Podgoričani pričaju”, tako da gledaoci ove TV serije se mogu apsolutno osloniti na njihovu autentičnost.

Izvor: KIC „Budo Tomović“

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}