Loading...

„Tražimo mir“, poručuje KIC pop hor

Podgorica

Podgorički KIC pop hor je proteklog vikenda bio učesnik Marša mira i na svoj prepoznatljiv način – pjesmom „Atuna tufuli“, na tri jezika – arapskom, engleskom i crnogorskom, poslao poruku mira i građanima, na prepunom Trgu nezavisnosti, ali i cijelom svijetu.

Kako saznajemo KIC pop hor je prije desetak dana jednoglasno prihvatio ideju da se podrži Marš mira i pripremi stara palestinska pjesma na prijedlog umjetničke voditelje hora Ivane Vlajnić, odnosno Savjeta hora u kojem su i Snežana Burzan Vuksanović i Sanja Radusinović, menadžerke ovog popularnog hora već skoro sedam godina. Pripremaju se note, speluju tekstovi, provjeravaju izgovori, radi matrica. Dvije članice hora Sneža Jeknić i Sneža Burzan Vuksanović pišu emotivan i jak tekst na crnogorskom. U pripremi pjesme učestvuju i: Haris Alivodić, Jasmin Tuzović (provjera izgovora na arapskom), Seka Martinović (stajling), Igor Vujović (audio snimanje i montaža spota), Mihailo Vuksanović (snimatelj, fotograf).  Svi članovi i članice hora vrijedno rade sa umjetničkom voditeljkom Vlajnić, cijelu sedmicu, svakog dana po više sati. Prekrasna melogija se lako pamti, ali se lome jezici u izgovoru, odnosno pjevanju mekog, mekšeg i tvrđeg slova R na arapskom, umekšava englesko G, a tekst na našem, priznaju svi, odmah je horu prirastao za srce! Rezultat je bio fantastičan, uz oduševljenje prisutnih na trgu, desetine i stotine poruka podrške, zahvalnosti horu.

Sve to pogledajte u ovom spotu i osjetite tu veliku, stvaralačku, umjetničku, humanu, filantropsku energiju prvog crnogorskog pop hora!

   

Dodajmo da će KIC pop hor biti gost emisije „Naša baština“ RTCG-a u nedjelju 19. novembra,  kao i da će u Sarajevu, u Bosanskom kulturnom centru, povodom Dana državnosti BiH,  25. novembra održati koncert „Bez dileme – antifašizam“.  Već  26. novembra, povodom 80 godina od drugog zasijedanja AVNOJ-a , KIC pop hor će ispred Muzeja AVNOJ-a  otpjevati svoj antifašistički repertoar pred više hiljada ljudi, kako najavljuju organizatori.   

Izvor: KIC pop hor

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}