Loading...

Operski gala concert Crnogorskog narodnog pozorišta

Crnogorsko narodno pozorište

Operski gala koncert, biće izveden u utorak 28. novembra u 20 h na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, u okviru obilježavanja jubileja 70 godina našeg nacionalnog teatra, a u saradnji sa Ambasadom Republike Italije.

Sopran Angela Nisi, Mezzosopran Cristina Melis, Tenor Fabio Serani, Bariton Daniele Terenzi i pijanista Maestro Francesco Barbagelata predstaviće publici veoma intenteresantan repertoar, najpoznatije djelove iz opera “La Bohème”, “Madame Butterfly” G. Puccini-ja i “Il Trovatore”, “Rigoletto”, “La Traviata” G. Verdi-ja. 

Angela Nisi, sopran, pjevala je u teatrima i koncertnim dvoranama sirom Evrope: Accademia Santa Cecilia u Rimu, Teatro Massimo u Palermu, Carlo Felice u Đenovi, San Carlo u Napulju, Maggio Musicale u Firenci, Teatro Regio u Torinu, Teatro Petruzzelli u Bariju, Opera Nacional u Budimpešti, Aalto-Theater u Esenu, Opera u Kelnu.

Cristina Melis, mezzosopran, osvojila je svjetske teatre: San Carlo u Napulju, Teatro Massimo u Palermu, Arena u Veroni, Opera u Rimu, Opera Comunale u Bolonji, Opera Festival u Minhenu, Opera u Kijevu, Theatre du Capitole u Tulusu, Accademia Santa Cecilia u Rimu, Auditorium Verdi u Milanu, Opera u Budimpešti, Teatro Lirico u Kaljariju, Teatro Reggio u Parmi, Teatro Reggio u Torinu, La Monnaie u Briselu, Opera u Kairu. 

Fabio Serani, tenor, pjevao je glavne uloge u teatrima i koncertnim dvoranama: Accademia Santa Cecilia u Rimu, Teatro Verdi u Trstu, Teatro Lirico u Kaljariju, Goldoni u Livornu, Teatro Reggio u Parmi, Teatro Lirico u Spoletu, Festival Puccini u Toskani, Opera Nacional u Bukarestu, National Theatre u Pekingu, Opera House u Šangaju.  

Daniele Terenzi, bariton izgradio je karijeru sirom svijeta: Chatedral San Patrick u Njujorku, Opera u Južnoj Koreji, NCPA u Mumbajiju, Opera Muskat u Omanu, Teatro Regional u Kaliningradu, Opera u Rimu, San Carlo u Napulju, Teatro Reggio u Torinu, Teatro Reggio u Parmi, Teatro Lirico u Kaljariju, Maggio Musicale Fiorentino u Firenci.

Francesco Barbagelata, pijanista, kompozitor i profesor je Maestro na Festivalu Puccini u Toskani. Našoj publici je poznat, jer je radio na produkciji opere “La Bohème” koja se premijerno u Crnoj Gori izvela u CNP-u. Svirao je u: Teatro Carlo Felice u Djenovi, Teatro Ariston u Sanremu, Teatro Arcimboldi u Milanu, Teatro Comunale u Sasariju, Teatro Filarmonico u Venetu, Opèra d’Alger u Alziru, Opera House u Pekingu, opera Festival u Finskoj, Niimi City Hall u Okajami, Chopin Concert Hall u Astani, Auditorium Ranieri u Montekarlu, Coliseum u Tunisu.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Izvor: Crnogorsko narodno pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}