Loading...

VIII medjunarodni festival “Dani gitare u Podgorici”

Kulturno - informativni centar "Budo Tomović"

VIII medjunarodni festival “Dani gitare u Podgorici” održaće se od 12 - 29. novembra. Festival će biti otvoren koncertom velikana, jednog od najznačajnijih i najvećih zvijezda flamenko gitare svih vremena, Špancem Gerardo Nuñez-om.

On će nastupiti u duetu sa gitaristom Álvarom Martinete-om, a koncert će se održati u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” sa početkom u 20 h.

Španski umjetnici predstaviće se podgoričkoj publici svojim autorskim kompozicijama.

Koncertni segment festivala se nastavlja 25. novembra, kada će iste večeri u sali biblioteke “Radosav Ljumović” biti dva koncerta, od 19 h gitarista Alessando Minci iz Italije, te od 20 časova duo gitara-harmonika Nikola Pejović i Sava Vujačić iz Crne Gore.

Festival će biti zatvoren 29. novembra, koncertom poznatog gitariste iz Srbije, Aleksandra Hadži-Đorđevića u sali Dodest KIC-a “Budo Tomović”.

Osim koncertnog segmenta festivala, planiran je i segment predavanja i majstorskih radionica, koje će se održati  29. novembra u koncernoj sali muzičke škole “Vasa Pavić” sa početkom u 13 h, a predavanja će voditi ugledni profesor gitare iz Beograda Nenad Kondić.

Organizator festivala je NVO “Gitara” a festival su finansijski pomogli Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica i Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.

Izvor: Međunarodni festival „Dani gitare u Podgorici“

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}