Loading...

90. koncert KIC POP HORA u Beogradu 20. oktobra

Dom omladine Beograd

Na poziv Doma omladine Beograda, a povodom obilježavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu – 20. oktobra,  podgorički KIC POP HOR sa specijalnim gostima iznenađenja, izvešće svoj popularni program partizanskih i antifašističkih pesama, pod nazivom “Bez dileme – antifašizam”, na velikoj sceni u petak od 19 h. 

Na beogradskom koncertu, pod umjetničkim vođstvom Ivane Vlajnić, nastupiće 40 pjevača, a na repertoaru će biti:  „Aj karmela“, „Teče Tara“, “Oj, đevojko drugarice”, “Komandant Sava”,“Po šumama i gorama”,  “Internacionala”, “Padaj silo i nepravdo”, “Budi se istok i zapad”,“Uz maršala Tita”,“Oj, Kozaro”, “Mlada partizanka”, “Bella Ciao”, “Kaćuša”, “Zemljo moja”, “Odiseja”, “Računajte na nas”, “Bilećanka”, “Kraj Sutjeske hladne vode” i druge. U Beogradu su pjevali prvi put prije četiri godine, u Domu sindikata,   a ovaj koncert je njihov 90!!! Ulaznice (besplatne) za koncert u beogradskom Domu omladine su razgrabljene, skoro sedmicu prije termina koncerta.  

Prvi crnogorski pop hor, prethodnih 6 ipo godina postojanja,  održao je više od 30 tematskih koncerata „Bez dileme antifašizam“ širom Crne Gore – u Podgorici, Cetinju, Baru, Petrovcu, Herceg Novom, Pljevljima, Kolašinu, Danilovgradu, Zeti, Nikšiću, ali i djelove tog repertoara na nastupima u: Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Puli, Prijepolju, Konjicu, na Tjentištu.  Hor, koji mnogi nazivaju „muzičkom senzacijom, čudom, potrebom društva“, učestvovao je na brojnim državnim i gradskim svečanostima, umetničkim festivalima, bio gost mnogobrojnih konferencija, kongresa, tribina, kampanja, projekata, hepeninga. U crnogorskom društvu KIC pop hor je prepoznat kao društveno angažovan ansambl koji organizuje i podržava događaje sa humanim, humanitarnim, filantropskim, antifašističkim prefiksom.   

Iz hora podsjećaju na odličnu saradnju sa SUBNOR-om i antifašistima Crne Gore, od kojih su za projekat „Bez dileme – antifašizam“  2018. godine dobili Povelju za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma u našoj državi, ali i na to da ovaj projekat i dalje izaziva nezapamćeno interesovanje publike širom regiona. Po malo nostalgično i sa burnim emocijama u glasu, publika i dalje sa horom uglas pjeva: Oj đevojko drugarice, Kraj Sutjeske hladne vode, Hej Sloveni, Bilećanku... Zato i ne čudi da je ovaj jedinstveni  projekat dobio i dobija pohvale i čestitke sa brojnih adresa iz zemlje i okruženja (pogledajte odlično posjećenu FB stranicu hora, reakcije posjetilaca, komentare i više stotina, al i hiljada puta, zabilježene preglede snimaka pojedinih pjesama hora), a KIC pop hor  mnogobrojne pozive za gostovanje kako u Crnoj Gori tako i u državama bivše Jugoslavije i šire! Na kraju podsjećamo da je KIC pop hor počeo sa radom 1. marta 2017. godine, a osnovala ga je Snežana Burzan Vuksanović, koja je njegova menadžerka i producentkinja, uz podršku  Sanje Radusinović i NVU Kutak, a uz logističku potporu KIC-a “Budo Tomović”. Kroz ovaj popularni hor tokom godina trajanja prošlo je više stotina pjevača, a i danas ga čini oko 60 istinskih zaljubljenika u muziku, pjevanje i druženje, raznih profesija i uzrasta od 20 do 70 godina. Njihov lajt motiv je stih iz himne hora – Pjevajmo i budimo bolji ljudi!

Izvor: KIC pop hor

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}