Loading...

Jubilarni koncert “Makadam i prijatelji” na zatvaranju Podgoričkog kulturnog ljeta

Trg nezavisnosti

Kultna crnogorska grupa „Makadam“ će održati koncert povodom četvrdesetpet godina svog rada, u četvrtak, 21. septembra, na Trgu nezavisnosti u 20 h.

Grupa „Makadam“ je osnovana 1978. godine, a prvu postavku grupe su činili Mirsad Serhatlić (vokal i gitara), Miodrag Radonjić (bas gitara), Josip Kestner (bubnjevi), Savino Batanov (klavijatura) i Zlatko Zakrajšek (klavijatura). Prvu crnogorsku long  play-pop-rocl ploču, koja je nosila ime grupe, snimili su u studiju u Splitu, a izdata je od strane PGP RTB-a. Na pomenutom albumu našle su se kompozicije posvećene Titogradu, Josipu Brozu Titu, kao i zemljotresu koji je 1979. pogodio Crnu Goru.  „Makadam“ je nastupio na jugoslovenskom takmičenju za predstavnika na Evroviziji, zauzevši treće mjesto sa kompozicijom „Balerina“. Pjesma postaje mega-hit, a bend postaje popularan kao jedini predstavnik pop-rocka sa crnogorskih prostora u tom vremenu.

„Makadam“ je, kao krunu četrdesetpetogodišnjeg stvaralaštva, odlučio da pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i sporta Glavnog grada Podgorica, svojim sugrađankama i sugrađanima pokloni koncert dostojan svog jubileja, dijeleći scenu sa dugogodišnjim prijateljima i kolegama koji su se našli na njihovom putu do uspjeha. Na koncertu „Makadam i prijatelji“ u Podgorici će nastupiti Sergej Ćetković, Nenad Knežević Knez, Renata Perazić, Vladimir Maraš, Šule Jovović, Marko Vlahović, Nina Žižić, Marko Vukčević i drugi crnogorski umjetnici.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}