Loading...

Dom omladine Beograda u Nikšiću u okviru Septembarskih dana 2023.

Nikšić

Kultna institucija kulture Srbije, Dom omladine Beograda predstaviće se sa svojim programima Nikšićkoj publici u okviru Septembarskih dana 2023.

Dom omladine Beograda ovo gostovanje realizuje u saradnji sa Opštinom Nikšić, Nikšićkim pozorištem, JU „Zahumlje“ i Turističkom organizacijom Nikšić povodom Dana opštine i zvaničnog sporazuma o saradnji, koji su nedavno potpisali v.d. direktora Doma omladine Beograda, Andrija Bojanić i predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.

U utorak 19.septembra, Nikšićani će biti u prilici da uživaju u tri koncerta koje nam je pripremila ova ustanova kulture i obrazovanja Grada Beograda.

PROGRAM:

U JU „Zahumlje“ u 18 h nastupiće VIS „Naše tetke“

Vokalno instrumentalni sastav Vesna Dimić i Biljana Petković, u pratnji vrsnih muzičara na čelu sa Zoranom Veljkovićem Kizom, izvešće starogradske pjesme i romanse uz džez prizvuk. Sa Vesnom Dimić i Biljanom Petković će nastupiti i Ivica Stančič, vokalni solista Radio –televizije Srbije.

Muzička grupa „Naše tetke“ pjeva i svira od 2022. godine. Čine je Vesna Dimić i Biljana Petković, dobro znani izvođači izvornog melosa. NJihove teče su vrsni muzičari, sa bek-graundom iz pop-roka i džeza. Ljepota naše tradicionalne pjesme, kao i pjesama drugih naroda, umotana je etno-džez aranžmane sa veselom mašnicom World music zvuka. Osim srpskih, makedonskih i ruskih izvornih pjesama, na njihovom repertoaru ima istarogradskih, sevdalinki i evergrina. Iza njih su desetine nastupa na značajnim kulturnim događajima.

Vokalno instrumentalni sastav Naše tetke nastao je početkom 2022. Tako što su nas prijatelji, zaljubljenici u različite muzičke žanrove, okupili i napravili svojevrsni eksperiment. Nas dve smo već dvadesetak godina predstavnice pevanja narodne, odnosno izvorne muzike, vezane za Radio Beograd i Radio- televiziju Srbije. Snimale smo i za serijal Leti, leti pesmo moja mila Nene Kunijević, ali i za druge potrebe Radio – televizije Srbije, poput koncertnih aktivnosti Radio Beograda. Sigurno 15 godina unazad negujemo duetsko pevanje narodnih pesama. Mimo toga pevamo i neke druge žanrove. Pevamo starogradske pesme, romanse, ali je sve upakovano u drugačije aranžmane i ima džez prizvuk. (Izvor časopis "Naša mesta").

20:00 Nikšićko pozorište: „Salsa y Punto“

Vrhunski muzičari sa Kube i iz regiona, koji sviraju latino muziku u ritmu salse, latino džeza, rumbe, ča-ča-ča, merengea, bačate i tradicionalnog kubanskog zvuka.

22:00 House pub B&B: „Monday blues“

Klupska svirka sa vrlo intimnim izvođenjem bluz klasika: Peter Green, Robert Johnson, Sonny Boy Williamson, Otisa Rush,  Elmore James, Big Bill Broonzy i mnogih drugih.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Izvor: JU “Zahumlje”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}