Loading...

Revija “Zlatne komedije” IX 18 - 20.septembar u KIC-u “Budo Tomović”

Kulturno - informativni centar "Budo Tomović"

Septembar je mjesec kada filmski program KIC-a “Budo Tomović” tematski svoju pažnju posvećuje komediji kao žanru. Na repertoaru devete u nizu revije “Zlatne komedije” od 18. do 20.septembra biće poznati filmovi bazirani na zanimljivim komičnim pričama.

Komediju “Matora gunđala” (1993) sa popularnim glumačkim parom, oskarovcima Džekom Lemonom i Volterom Matauom prikazaćemo prvog dana revije. Ovaj nesvakidašnje duhovit film govori o razmiricama nekadašnjih prijatelja koji se međusobno ne podnose i koji ne prestaju da vrijeđaju jedan drugog. Međutim, kada se u njihovom kraju doseli sredovječna udovica njihovo rivalstvo dolazi do vrhunca.

Nastavak revije, obilježiće rimejk francuske komedije, film Ivana Rejtmana “Dan očeva“ (1997). U filmu Bili Kristal i Robin Vilijams igraju strance koji se udružuju u potrazi za odbjeglim tinejdžerom za kojeg i jedan i drugi misle da je njihov sin. Džek Lorens (Bili Kristal) je ugledni advokat koji je uvijek spreman da pomogne, a sušta suprotnost njemu je ekscentrični pisac Dejl (Robin Vilijams) koji je u životnom haosu. Dvojicu tako različitih ljudi teško da bi ikada išta moglo povezati osim ovog slučaja.

Posljednji dan revije biće u znaku holivudske komedije Markosa Siega “Teorija haosa” (2007) o čovjeku koji igra na sigurnom i koji ne vjeruje u spontanost. Zapanjujuće porodično otkriće ga primorava da mijenja svoj stil života i da samim tim prkosi konvencijama koje su ga do tada definisale. On odustaje od svog savršeno uređenog života i kreće na uzbudljivo putovanje nepredvidivosti i haosa.

Projekcije filmova biće organizovane u sali Dodest u 20 h.

Izvor: KIC “Budo Tomović”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}