Loading...

„Pokojniku“ nagrada za najbolju scenografiju na 4. Festivalu drame i pozorišta „Teatar na raskršću“

Narodno pozorište Niš

Predstava „Pokojnik“ koju je po tekstu Branislava Nušića režirao i adaptirao Egon Savin u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat dobila je nagradu za najbolju scenografiju na četvrtom Festivalu drame i pozorišta Teatar na raskršću.

“Vesna Popović osvojila je nagradu za najbolje scenografsko rješenje u predstavi „Pokojnik“ Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat. Vješto poigravajući prostranu perspektivu, kolorit, kao i prevođenje eksterijera u unutrašnjost i obrnuto, iskusno potcrtava karakter komedijskog mentaliteta” navodi se u obrazloženju žirija.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: predsjednik Vasil Vasilev, urednik i upravnik Narodnog pozorišta „Ivan Vazov“ u Sofiji, prof. dr Nenad Novaković, stručnjak za elektronske medije i menadžment u kulturi (BiH), Irena Šarović, balerina, koreograf i diplomirani dramaturg (Srbija), dr. Milica Bajić Đurov, scenograf i kostimograf (Srbija) i Dušan Kovačević, glumac i producent (Crna Gora).

U predstavi “Pokojnik” igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Nada Vukčević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Stefan Vuković, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović. Autorski tim predstave čine: Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinja Nela Otašević, i asistentkinja reditelja Radmila Božović.

Izvor: Crnogorsko narodno pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}