Loading...

Tri predstave za najmlađe u sklopu manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2023.”

Nikšićko pozorište

U sklopu manifestacije „Septembarski dani – Nikšić 2023“, Nikšićko pozorište i Opština Nikšić pokloniće najmlađoj publici tri besplatne predstave do kraja septembra.

U saradnji sa 10. Međunarodnim festivalom lutkarstva Podgorica – Crna Gora, u ponedjeljak, 4. septembra u 18 h biće izvedena predstava Pozorišta lutaka iz Mostara „Zlatokosa“ (4+), čiju je režiju i dramatizaciju, prema poznatoj bajci braće Grim, uradila Jelena Đorđević. Scenografiju i kreaciju lutaka potpisuje Hristina Nedeva Mladenović. Autor scenske muzike je profesor Srđan Marković, a lutke su rađene u najpoznatijim bugarskim radionicama lutaka.

Bajka govori o borbi dobra i zla, o pobjedi ljubavi nad mržnjom i potrebi za slobodom koja nema cijenu. Kroz maštoviti svijet predstave publiku vodi čudna družina iz jednog neobičnog frizerskog salona. Predstava priča priču o djevojci duge kose koja živi u kuli bez prozora i vrata, o jednoj opasnoj babi Gotel, o princu Klodoviku i neustrašivom konju Munji. 

U predstavi igraju: Nina Popović/Lejla Pajić, Ali Kamer Aksoj, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš.

Narednog dana (utorak 5. septembra) u 18 h, biće izvedena predstava Nikšićkog pozorišta „Bajka o elektricitetu“, koju je prema tekstu Milene Bogavac dramatizovao, adaptirao i režirao Milo Vučinić. Uloge u predstavi tumače: Nikola Vasiljević, Matija Memedović, Kristijan Blečić, Maja Stojanović i Milica Kekić. Predstava je namijenjena uzrastu od 8 i više godina.

Predstava „Anin svet snova“ Pan teatra iz Beograda, biće izvedena 28. septembra u dva termina (10 i 12 h) i namijenjena je nikšićkim prvacima. Predstavu je režirala Bojana Đurašković, a uloge tumače: Tijana Upčev, Bojana Đurašković, Petar Arsić i Mario Šaran.

Izvor: Nikšićko pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}