Loading...

Predstava „Narodni poslanik“ gostovaće u Ivanjici, Kruševcu i Čačku

Razne lokacije

Predstava „Narodni poslanik“, koprodukcijski projekat Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, od 27. do 29. avgusta gostovaće u Ivanjici, Kruševcu i Čačku. 

Ovom Nušićevom komedijom, u nedjelju, 27. avgusta, na Velikoj sceni Doma kulture u Ivanjici, biće zatvoren 14. Festival kulture “Nušićijada”.

Predstava će naredne večeri (28. avgusta) biti izvedena u Kruševačkom pozorištu, a  29. avgusta u Kulturnom centru grada Čačka.

Adaptaciju i režiju ovog komada uradio je Goran Bulajić,  scenografiju Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković. Uloge tumače: Stevan Vuković, Marija Đurić, Maša Božović, Nikola Vasiljević/Kristijan Blečić, Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović, Milica Kekić Martinović, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Velizar Kasalica i Nebojša Vulanović.

Nakon izuzetno uspješnog gostovanja „Narodnog poslanika” u Narodnom pozorištu u Beogradu i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, kao i učešću na  40. Nušićevim danima u Smederevu i XIII Joakimovim danima u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, vjerujemo da ćemo i ovom turnejom potvrditi kvalitet i potencijal našeg ansambla, da ćemo proširiti krug prijatelja među pozorišnim i kulturnim radnicima i otvoriti horizonte neke buduće saradnje.

Izvor: Nikšićko pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}