Loading...

Regionalna unija tuatara festival Ruta na Brionima

Brioni

Regionalna unija teatara festival Ruta nastavlja svoju misiju saradnje pozorišta u regionu. Ovoga puta, od 19. do 30. avgusta a domaćin je Ulysesse teatar z Zagreba. Gradsko pozorište Podgorica je 23. avgusta na Velikom Brionu sa početkom u 20.30h  izvelo predstavu ,,Bez portfelja” koju je po tekstu Stevana Korivice režirao Branislav Mićunović.

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Dušan Kovačević, Simo Trebješanin, Ivana Mrvaljević, Jelena Nenezić Rakočević, Miloš Pejović, Omar Bajramspahić, Ivona Čović Jaćimović i Vahidin Prelić. 

RUTA festival je mreža partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koju uz Gradsko pozorište iz Podgorice čine i pozorište Ulysses, Mestno gledališče ljubljansko, Beogradsko dramsko pozorište, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva i Dramski teatar Skoplje.

Ideja koja stoji iza regionalne unije je otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regionu, kako bi se podstakla interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja.Unija tuatara je zamišljena kao niz festivala koji bi se u razmaima od nekoliko mjeseci održavali u gradovima domaćinima iz kojih dolaze potpisnici projekta.

Izvor: Gradsko pozorište Podgorica

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}