Loading...

13. Međunarodni muzički festival “Harmonika Fest”

Centar za kulturu Tivat

13. Međunarodni muzički festival “Harmonika Fest” održaće se od 25-27. maja u Centru za kulturu Tivat  i okupiće oko 150 učesnika iz Evrope i regiona.

Cjelovečernji koncert u čast otvaranja festivala će se održati 25. maja u Velikoj sali CZK Tivat, sa početkom u 20h . Muzički repertoar na koncertu će sačinjavati program sastavljen od klasične i variete muzike. Uz Trio Variete Montenegro nastupiće  italijanski umjetnik Emanuele Viti, pobjednik dva najznačajnija svjetska takmičenja (Svjetski trofej i Klingental).

Takmičenje će se organizovati u 15 kategorija, a takmičare će ocijenjivati renomirani stručni žiri. Pobjednici kategorija će nastupiti na Koncertu pobjednika 26.maja u 20h na Maloj sceni CZK Tivat. kada će biti upriličena i dodjela nagrada najboljima na takmičenju.

Edukativni segment festivala, pored master klasa koji će držati profesor Dariusz Baszak iz Poljske, obogatili smo sa dva izuzetna predavanja koja će održati univerzitetski profesori. U 18h na Maloj Sceni CZK Tivat prof. dr Zoran Božanić će nas uvesti u  misteriozni svijet simbola, na predavanju pod nazivom: Simboli, brojevi i citati u muzici Johana Sebastijana Baha.

U 19h predavanje na temu: Konstrukcija i akustika koncertne harmonike  održaće prof. dr Ljubomir S. Lukić.

Organizator festivala je NVO Harmonika Montenegrina u saradnji sa Centrom za kulturu Tivat. Festival podržavaju Opštiva Tivat, Turistička organizacija Tivat, Univerzitet Crne Gore, Muzička akademija i Ministarstvo kulture i medija.

Izvor: Centar za kulturu Tivat

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}