Loading...

Gradski hor Bijelo Polje predstavljao Crnu Goru na Prvom internacionalnom festivalu horskog pjevanja u Sarajevu

Sarajevo

Gradski hor Bijelo Polje je predstavljao Crnu Goru na Prvom internacionalnom festivalu horskog pjevanja, održanom 8. i 9. maja u Sarajevu. Članovi bjelopoljskog Gradskog hora su svojim sjajnim izvedbama kompozicija oduševili tamošnje ljubitelje horskog pjevanja, koji su ih ispratili gromoglasnim aplauzima i ovacijama.

Prema propozicijama festivala, pored  obavezne kompozicije ''Kad ja pođoh na Bembašu'', svi horovi su izvodili i nacionalne kompozicije zemlje iz koje dolaze. Gradski  hor Bijelo Polje se prve festivalske večeri, pored obavezne, predstavio kompozicijama ''Još ne sviće rujna zora'', u aranžmanu profesora Petra Jokića i  ''Vrsuta'', Branka Zenovića, dok je druge večeri izvodio kompozicije po slobodnom izboru: ''Loše vino'', ''Adiemus'' i ''Come to the music''. Na festivalu su u punom sjaju zablistali solistkinja Gradskog hora Anja Radović, korepetitorica Milena Đurović i Tarik Zaimović, konge.

Gradski hor Bijelo Polje koji nastupa pod dirigentskim vođstvom  profesorica Julijane Vujošević i Jelene Đaković,  po ko zna koji put je potvrdio da svojim kvalitetom i profesionalizmom na najljepši način predstavlja svoj grad i državu, čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja na festivalima u zemlji i inostranstvu.

Na sarajevskom festivalu horskog pjevanja, koji je bio revijalnog karaktera, pored Gradskog hora iz Bijelog Polja predstavili su se horovi iz: Bugarske, Turske,  Kipra, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Izvor: JU Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}