Loading...

KIC pop hor zadivio publiku na zagrebačkim „Lučindanskim susretima“

Studentski dom "Stjepan Radić"

Podgorički KIC pop hor iskrenom emocijom i ljubavlju snažno je zagrlio publiku u prepunom SKUC-u, odnosno dvorani zagrebačkog Studentskog doma “Stjepan Radić”,  gdje je premijerno nastupio prošle subote, 29. oktobra.  

Najpopularnijem crnogorskom horu pripala je čast da bude glavni gost ovogodišnjih 23. Lučindanskih susreta, rado prihvativši poziv organizatora da uveličaju ovu tradicionalnu manifestaciju koja je okupila mnogobrojne Crnogorce iz Zagreba i okruženja.    

Popularnim mješovitim repertoarom, pod dirigentskom palicom prof. Zoje Đurović,  KIC pop hor pjesmom je slavio  170 godina od obnove Knjaževine Crne Gore,  što je bila tema ovih Lučindanskih susreta.  Ređale su se tako pop numere: Moja je pjesma lagana, Devojko mala, Džipsi song, Dancing queen, Nadalina, uz nezaobilazan antifašistički repertoar na kojem su: Oj đevojko drugarice, Zemljo moja, Crnom Gorom, Konjuh planinom, Aj Karmela… Hor je konstantno dobijao podršku publike, aplauze, skandiranja, povike: bravo, i slično, a među prisutnima, bilo je puno onih koji nijesu krili suze oduševljenja ili izraze iznenađenja i nostalgije, ljubavi prema matičnoj domovini.   

“Pjevali su zajedno sa nama većinu pjesama, mnogima su zaiskrile suze, a desetine i stotine komplimenata dobili smo nakon koncerta od tih divnih ljudi, i isto toliko želja da dođemo i do Splita, Ljubljane, Pule, Umaga, Rijeke, Graca ... i hoćemo”,  obećava Burzan.

Prepuna najljepših utisaka je i dirigentica hora Zoja Đurović koja ističe da je izuzetno zadovoljna nastupom hora, ali i ljubaznošću i srdačnošću domaćina.

Odlični organizatori manifestacije su bili Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb, a i ove godine “Lučindanski susreti” održani su pod pokroviteljstvom Gradonačelnika grada Zagreba. 

Izvor: KIC “Budo Tomović”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}