Loading...

Izložba „M2“ u Tivtu

Muzej i galerija Tivat

U petak 23. septembra u 19 h JU Muzej i galerije Tivat organizuju izložbu „M2“. Izložbu će otvoriti profesorica sa Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Suzana Pajović.

Selektirani radovi Aleksandre Drecun, Une Đuranović, Ive Đurović, Ane Ivanović, Sare Jolić, Radomira Milića, Amine Tutić i Nađe Vulanović nastali su u prethodne dvije godine na magistarskim studijama Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, na studijskom programu Grafički dizajn u okviru predmeta ilustracija i knjiga kod prof. mr Suzane Pajović. Selektor i autor izložbe mr Sandra Đurović (saradnica na studijskom program Grafički dizajn, FLU Cetinje) prepoznala je i udružila slične senzibilitete ove postavke i koja ima simbolično ime „M2“.

Izložbom „M2“ u JU Muzej i galerija Tivat, pored dizajnerske pismenosti, žele se valorizovati i autorski iskoraci u promišljanju i propitivanju aktuelnog društvenog konteksta. Kreativnim eksperimentisanjem, kombinovanjem tradicionalne i moderne tehnologije, ovi mladi autori ukazuju na tendencije koje postoje u dizajnerskoj i umjetničkoj profesiji kad je u pitanju umjetnička knjiga /knjiga umjetnika i šire.

Izvor: JU Muzej i galerija Tivat

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}