Loading...

Kayak Fest na Tari 2022 - Etno-selo "Grab" u Plužinama

Etno selo Grab

Kayak fest Tara je bio prvi međunarodni festival kajaka na divljim vodama u Crnoj Gori i regionu. Tokom 7 dana festivala, ljubitelji prirode i bijele vode moći će da uživaju u kajakaškom takmičenju, kajakaškim treninzima, muzičkom programu, Eko trci i ljepoti rijeka i drugih prirodnih dragulja Crne Gore. Cilj ovog festivala je promocija kajaka na bijeloj vodi, ali i prirodnih ljepota Crne Gore.

Jedinstven geografski položaj Crne Gore čini je domom mnogih netaknutih kanjona i divljih rijeka. Naše reke su među najlepšim u Evropi zbog svoje čistoće i neverovatne mešavine tirkizne sa smaragdnom bojom u dubljim izvorima. Impresivni pejzaži, veličanstveni kanjoni, kristalno čista voda sa divljim brzacima i virovima učiniće veslanje nezaboravnim iskustvom za svakog kajakaša. Crna Gora ima preko 15 sekcija za veslanje u razredima 1-5, što je čini jedinstvenim rajem za kajakaše širom svijeta.

Festival će trajati od 19. do 25. septembra sa sledećim programom:

Prvog dana festivala će se vršiti registracija učesnika i priprema za boravak u kampu.

Drugog dana, 20. septembra, veslaće se od Graba do Šćepan Polja, a nakon ove aktivnosti planiramo pripreme za sjutrašnji Eco-Run koji podrazumijeva čišćenje korita rijeke Tare od otpada.

  1. septembraputujemo do Žabljaka odakle kreće Eco-Run koji predstavlja akciju čišćenja rijeke Tare. Eco-Runtraje dva dana i na pola puta kampujemo u Radovan-Luki, da bi 22. septembra uplovili u kamp na Grabu.
  2. septembar je dan kada će se ići na rijeku Pivu ukoliko nivo vode bude zadovoljavajući. Ovog dana imaćemo posebne aktivnosti u kampu koje su vezane za očuvanje rijeke Komarnice i trenutni status borbe za ovu rijeku.
  3. septembraplaniramo takmičarske aktivnosti, a na kraju ovog dana imaćemo koncert benda Zoster.
  4. septembarje dan kada se pozdravljamo sa već stečenim prijateljima i opraštamo se do narednog Kayak Festa. Jer ko jednom dođe, uvijek se vrati. :)

Želimo da istaknemo da se ova manifestacija održava od 2016. godine i da redovono okuplja ljude sa različitih krajeva svijeta, pa tako i ljude iz regiona, koji cijene ljepotu Tare i vraćaju se da uživaju u njoj. 

Ukoliko postoji interesovanje da nam se pridružite na bilo kojem danu festivala, budite slobodni da nas kontaktirate. Bilo bi sjajno da mediji budu prisutni jer bi se na taj način promovisao zdrav odnos prema životnoj sredini i građanski aktivizam u cilju očuvanja rijeka Crne Gore, poput Tare i Komarnice.

Izvor: Kayak Fest Tara 2022

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}