Loading...

Nova Xbox igra Petiment koja se tiče istorije umjetnosti

USA

Kompanija Microsoft će preko Xbox-a pokušati da približi gejmere i ljubitelje istorije umjetnosti sa novom igrom „Pentiment“.

Naslov igre se odnosi na umjetničko-istorijski termin koji opisuje ponovno pojavljivanje na platnu prethodno obojene slike. Narativna avanturistička igra, kako je nazivaju programeri, omogućava igračima da preuzmu ulogu umjetnika iz XVI vijeka, koji živi u Bavarskoj, u Nemačkoj, vremenu društvenih i političkih preokreta.

Igrači imaju zadatak da riješe niz ubistava, a tokom igre mogu da prave izbore dijaloga koji utiču na konačni ishod priče. Tokom demonstracije igre, koja je prikazana medijima, programeri iz kompanije Obsidian Entertainment su istakli da su zadovoljni što im je Microsoft dao dovoljno prostora da razviju postavku kako su zamislili:

„Istorija umjetnosti je imala ogroman uticaj na stvaranje ove igre, dijelom zato što je to istorijska igra“, rekla je umjetnička direktorica Hannah Kenned za Vašington post. „U suštini, ovo je priča o iskustvu tadašnjih umjetnika. Trebalo je mnogo da se nauči iz istorije umjetnosti da bi se kreirao taj lik i prostor u kojem djeluje. Bilo je interesantno direktno referencirati različita umjetnička djela unutar same priče.”

Izvor: news.artnet.com

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}