Loading...

Septembar u srcu kulture grada

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ nastaviće istim intezitetom i tokom jesenje sezone da obogaćuje kulturni ambijent brojnim raznovrsnim kvalitetnim programskim sadržajima. Na scenama KIC-a organizovaće se niz književnih promocija, predstava, filmskih projekcija, tribina koje će kao i svih prethodnih mjeseci publika rado posjećivati.

Septembarski repertoar KIC-a počeće gostovanjem poetsko - muzičkog performansa antikabarea “DŽENTLMEN” u Bijelom Polju, tačnije antikabare čiji koproducenti su Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ i Kulturni centar Bar biće izveden 3. septembra na otvaranju manifestacije “Ratkovićeve večeri poezije”.

U okviru informativno - edukativnog programa KIC-a 13. septembra biće organizovana promocija prve samostalne knjige poezije “Heterotopija” mlade crnogorske pjesnikinje i članice Foruma mladih pisaca KIC-a Nataše Gudelj. Riječ je o knjizi koja je objavljena kao pobjednička na konkursu 51. Ratkovićevih večeri poezije za pjesnike do 27 godina, u Bijelom Polju.

Dio književnog repertoara 23. septembra biće i veče posvećeno stvaralaštvu pjesnika Slobodana Ivanovića.

Filmski program KIC-a kroz reviju „Zlatne komedije“ promovisaće i ove godine komediju kao žanr. Od 19. do 21. septembra na repertoaru osme u nizu revije biće filmovi: „Mi smo Milerovi“ (2013), „Uhvati Smarta“ (2008) i „Kiss, kiss, bang bang” (2005).

Tribina “Podgoričke priče” čiji cilj je promocija stvaraoca iz svih oblasti djelovanja 27. septembra ugostiće Zoju Đurović magistru dirigovanja i profesoricu solfeđa i hora u Umjetničkoj školi za muziku i balet "Vasa Pavić", dirigenticu KIC pop hora i osnivačicu i članicu klape “Alata”.

U Podgorici će nakon junske premijere autorski projekat poznatog pozorišnog alternativca Branka Kovačevića pod nazivom “Muzej voštenih figura” ponovo biti izveden 26. septembra, a u izložbenom holu KIC-a od 19. do 26. septembra ljubitelji vizuelne umjetnosti moći će da pogledaju i izložbu autora navedenog projekta pod nazivom „Instalacije i patenti“.

Niz uspješnih nastupa KIC pop hora biće nastavljen i tokom septembra, pa već 3. septembra hor će povodom 102 godine Crvene komune nastupiti u Spomen dom “Crvena komuna” u Petrovcu, a 7. septembra gostovaće i u Tivtu u okviru manifestacije “Njegoševi dani”.

U KIC-u će u organizaciji “Kino kluba Podgorica” 29. septembra biti promovisan projekat “Omladinski kino aktivizam”, a biće organizovana i projekcija dokumentarnog aktivističkog filma.

Autorska predstava popularnog glumca i komičara Dragana Marnikovića Mace "Kakva ti je žena, takav ti je život" koja je ujedno i njegov peti autorski projekat biće premijerno izvedena 30. septembra na velikoj sceni KIC-a.

Srce kulture grada će i ove godine biti domaćin “Međunarodnog festivala lutkarstva” koji će biti održan od 13. do 18. septembra u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto”.

Izvor: KIC “Budo Tomović”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}