Loading...

XI Ljetnji kamp za kamernu muziku od 30. jula do 7. avgusta na Ivanovim koritima

Ivanova korita

Jedanaesti “Ljetnji kamp za kamernu muziku” održaće se od 30.jula do 7.avgusta na Ivanovim koritima u Turističko-edukativnom centru Lovćen.

Ljetnji kamp za kamernu muziku je svih ovih godina prepoznat kao jedinstven projekat u regionu koji promoviše kamernu muziku i zajedničko muziciranje i pruža jedinstvenu priliku mladim muzičarima da stiču i usavršavaju svoja znanja kroz rad sa renomiranim profesorima i umjetnicima.

Mentorski tim čine ugledni umjetnici i muzički pedagozi iz Crne Gore među kojima su univerzitetski profesori - flautistkinja Žana Lekić, pijanistkinja Nataša Popović (Muzička akademija, Cetinje), violinista Marko Simović (Muzička akademija Sarajevo), članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra, violista Petar Obradović violončelista Milan Ninković, kontrabasistkinja Ana Zvicer, te gosti-mentori iz regiona i svijeta proslavljeni violinista Sreten Krstić, klarinetista Veljko Klenkovski i violončelista Dmitri Prokofjev.

Za učešće na Ljetnjem kampu prijavilo se 35 muzičara različitih generacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Italije, Švajcarske i SAD.

Na programu Ljetnjeg kampa je bogat izbor muzičkih djela od baroka do moderne muzike, komponovanih za različite kamerne ansamble koji u sastavu sadrže gudačke i duvačke instrumente kao i klavir. Pored manjih sastava poput dua, trija, kvarteta i kvinteta program Ljetnjeg kampa otvara mogućnost ponovnog sviranja u okviru kamernog orkestra kojim će rukovoditi Sreten Krstić. Na kampu će ukupno svirati dvadesetpet kamernih ansambala.

Nosilac projekta i glavni organizator “Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” je Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“, a realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i medija Crne Gore, Francuskog instituta i Njemačke ambasade u Crnoj Gori.

Završni koncerti su dio programa “Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” koji pružaju mogućnost polaznicima da javno nastupe i prikažu svoja trenutna umjetnička dostignuća pred publikom. Koncerti će se održati na Cetinju (06.08. u sali Ministarstva kulture i medija Crne Gore u 20h) i u Podgorici (07.08. u KIC-u “Budo Tomović” u 20h).

Prijatelji “Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” su Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” i JU “Lovćen-Bečići”.

Više informacija možete pronaći na sajtu: http://summercampforchambermusic.me/

Izvor: KIC “Budo Tomović”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}