Loading...

U misiji muzike i ljubavi, KIC POP HOR u Skoplju 13. jula

Suli An

Povodom Dana državnosti Crne Gore, a u okviru Skopskog ljeta, KIC pop hor će održati koncert u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, u srijedu, 13. jula u Suli anu (zdanje Fakulteta likovnih umjetnosti) u 20:30 h.

Dirigentica hora prof. Zoja Đurović najavila je mješoviti koncertni repertoar, a uz dvije oficijelne himne „Oj svijetla majska zoro“ i „Denes nad Makedonija“, hor će izvesti 50-minutni program a uz ostalo: Bela ćao, Devojko mala, Džipsi song, Moja je pjesma lagana, Dancing queen, Zemljo moja, Mene voljela i dr.

Prema riječima menadžerke hora Snežane Burzan Vuksanović, nakon nekoliko godina rada na ovom projektu, menadžment hora i horisti veliku zahvalnost duguju ambasadi Crne Gore u Skoplju i Nj.E. ambasadorki Mariji Petrović i njenom timu, kao i manifestaciji „Skopsko ljeto“  čiji su dio ovogodišnjeg repertoara. Zahvalnost za podršku duguju i ambasadi Sjeverne Makedonije u Podgorici i Nj.E. ambasadoru Mahajlu Trpkoskom. 

Podsjetimo, prvi crnogorski pop hor počeo je sa radom 1. marta 2017. godine, a već pet ipo godina uspješno ga vodi menadžerski tim Snežana Burzan Vuksanović i Sanja Radusinović, pod okriljem NVU Kutak i uz logističku podršku JU KIC "Budo Tomović”.  Hor ima oko 60  istinskih zaljubljenika u muziku, pjevanje i druženje, raznih profesija i generacija iz cijele Crne Gore.

KIC pop hor priredio je do sada oko 70 koncerata širom Crne Gore, kao i nekoliko u regionu, u: Beogradu, Sarajevu, Prijepolju, Puli. Osim pop repertoara, hor je poznat po svom projektu "Bez dileme - antifašizam", odnosno repertoaru partizanskih i antifašističkih pjesama, za koji je dobio  prestižnu Povenju za zasluge u razvoju i unapređenju antifašizma SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.  

KIC pop hor snimio i nekoliko muzičkih spotova – Bilećanka (2018), Nesalomiva (2019), Teče Tara (2019), a vjeruju da će do kraja godine snimiti i spot za himnu hora „Muzika“.

Ovo je njihov prvi nastup u Sjevernoj Makedoniji.

Izvor: KIC "Budo Tomović"

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}