Loading...

Bend Vrpca 30 juna obilježava 10 godina postojanja velikim koncertom u sali KIC-a

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

Podgorički alternativni rok bend Vrpca u četvrtak 30. juna proslavlja decenijsko postojanje na muzičkoj sceni velikim koncertom u sali KIC-a sa početkom u 20 h.

Bend postoji od 2012. godine, a čine ga: Miloš Pejović – gitara, Danilo Pendo – bas, Ivan Bakić – bubanj i Braco Subotić – vokal. Iz Vrpce su, za koncert jubileja, najavili i učešće Stefana Pantovića, frontmena Parampaščadi; Dina Kapetanovića iz Autogenog treninga;  Jack Lupina i Anje Zagorac. Kroz socijalno angažovan tekst i jasan muzički, autorski pečat, bend se obraća čovjeku današnjice.

Prošle godine izdali su svoj prvijenac album pod nazivom “Oko Sfere“ na kojem se nalazi devet numera.

Album je snimljen  u studiju STIVI u Spužu, a producent je bio Stefan Pantović. U oktobru iste godine, objavili su svoj drugi video spot za pjesmu “Nikad dovoljno nije “ čiji je autor Vladimir Toni Pendo. U godini pandemije, 2020-e, prezentovali su autorski film o kreativnom procesu rada benda u studiju kao i nastajanja pjesama. Njega potpisuje Danilo Pendo, basista Vrpce.

Film je predstavljen  na festivalima Rokumentarni dani i Underhill fest iste godine. Takođe, odsvirali su live stream koncert na Gorici, kod spomenika partizanu borcu u produkciji Platform 081.

Bend Vrpca je dosad održao brojne svirke od kojih bi se izdvojile : Sea Rock (2013), Nikšićko Rocks fest (2015, 2016, 2017), PAF (2019), FIAT (2014, 2019, 2021) i td.

U ovoj godini osim klupskih svirki, izdvojio bi se koncert odžan 17. maja u sklopu tribine "Alternativna muzička scena u Podgorici od 90-ih do danas" organizovan od strane „Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada u saradnji s Kancelarijom za mlade - Sekretarijat za lokalnu samoupravu. Učesnici tribine bili su muzičari Ivan Ivanović i Braco Subotić, a moderator razgovora bio je multimedijalni umjetnik Damir Murseljević.

Takođe, bend je 27. maja  odsvirao sjajan koncert na Trgu nezavisnosti u sklopu promo svirki za ,,Festival kulture Zabjelo“.

Kako za sebe vole reći:”Zajedno možemo sve, odvojeni malo toga. Zato se kreacija nastavlja i nikad neće stati.”

Kaže se da je bend svetionik, frakcija porodice i stožer prijateljstva. Ova postava živi muziku od druge polovine ’90-ih, do same srži. Zato se iznova vraćaju izvoru jer je tu dom. Mir i san. Prostor za odmor i stvaranje. Muzika je pokretač, spiritus movens. Tako je bilo i tako će ostati.

Sve što nam ostaje za kraj je da  kažemo - dobrodošli, da zajedno 30. juna obilježimo 10 godina benda Vrpca.

Cijena karte za ovaj događaj je 3 eura, a sve informacije vezano za rezervacije možete dobiti na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Dizajner postera: Ognjen Bulajić

Autor fotografije: Božo Žunjić

Izvor: Bend Vrpca

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}