Loading...

Projekcija filma „Pjevanje na kiši“ u Parku Đorđa Balaševića

Park Đorđa Balaševića

Nakon "Kazablanke", u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, u nedjelju 26. juna, u 21 h, u Parku Đorđa Balaševića biće upriličena projekcija još jednog filmskog klasika na otvorenom. Riječ je o filmu "Pjevanje na kiši", najboljem mjuziklu svih vremena, snimljenom 1952, u režiji Džina Kelija i Stenlija Donena. Džin Keli tumači i jednu od glavnih uloga zajedno s Donaldom O'Konorom, Debi Renolds, Žan Hagen i Milardom Mičelom.

Don Lokvud (Dž. Keli) i Lina Lamon (Žan Hagen) najpoznatiji su glumački ljubavni par nijemih filmova. Publika ih obožava, a Lina je uvjerena i da su srećno zaljubljeni. U stvarnosti se, međutim, Don zaljubi u skromnu plesačicu Kejti Seldon (D. Renolds) koja mu već prve večeri opasno poljulja samopouzdanje svojim komentarima o njegovoj glumi. Kada se pojave zvučni filmovi, glumački par je prisiljen mijenjati način glume i pohađati časove govora. Don se snalazi mnogo bolje od Line koja se sa svojim izrazito piskutavim glasom, lošim naglaskom i razmaženim ponašanjem jednostavno više ne uklapa u nove zahtjeve. Donov prijatelj Kozmo Braun (D. O'Konor) dolazi na ideju da umjesto običnog filma naprave mjuzikl u kojem će svoj glas Lini pozajmiti Kejti. Film postiže veliki uspjeh i ispostavlja se da je njegova prava zvijezda Kejti.

Uloge: Džin Keli, Donald O'Konor, Debi Renolds, Žan Hagen, Milard Mičel Scenario: Beti Komden, Adolf Grin Fotografija: Harold Rosen Muzika: Leni Hejten.

Izvor: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}