Loading...

Vođenje kroz izložbu „Cinizam srebrnog kontejnera“ i razgovor sa umjetnikom Igorom Rakčevićem

Dvorac Petrovića

U petak, 24. juna u 19 h, u Dvorcu Petrovića biće održano stručno vođenje kroz izložbu „Cinizam srebrnog kontejnera“ kustoskinje Milice Bezmarević, nakon kojeg će kustoskinja razgovarati sa umjetnikom Rakčevićem o samoj izložbi i njegovom umjetničkom angažmanu.

Igor Rakčević rođen je 1971. godine u Podgorici. Završio je srednju likovnu školu u Podgorici.

Diplomirao je na Grafičkom odsjeku 06.07.1995, smjer Grafika, na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi red. prof. mr Anke Burić. Magistrirao  na Fakultetu likovnih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu 11.06.1998. godine na predmetu Grafika kod red.prof. Velizara Krstića. Aktivno se bavi menadžmentom u kulturi, kulturnom baštinom, međusektorskim umrežavanjem, neformalnom likovnom edukacijom i istražuje na polju savremenih grafičkih tehnika i drugih umjetničkih medija. U okviru svog djelovanja realizovao je više projekata i izložbi državnog, regionalnog i međunarodnog karaktera. Predstavljao je našu zemlju na značajnim likovnim manifestacijama, poput Venecijanskog bijenala savremene umjetnosti, Venecijanskog bijenala arhitekture, na međunarodnim izložbama „In den Schluchten des Balkan” u Kaselu, “Devenirs – Becomings” u Parizu, Sajmu kultura u Dubaiju i nizu drugih važnih predstavljanja savremene crnogorske kulture i umjetnosti.
Inicijator je i implementator više projekata iz oblasti savremene umjetnosti, kulture, kulturne baštine i edukacije. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj rad. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1995. i predsjednik ove asocijacije od 2009. godine.

Aktuelni je generalni direktor Direktorata za kapitalne investicije u kulturi i kreativne industrije u Ministarstvu kulture i medija Crne Gore.

Izložba “Cinizam srebrnog kontejnera” otvorena je 9. juna a publika je može pogledati u Dvorcu Petrovića do 28. juna. 

Izvor: Centar savremene umjetnosti Crne Gore

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}