Loading...

Izložba “Odrazi” Balše Gobovića

Perjanički dom

Izložba “Odrazi”, profesora Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran, Balše Gobovića biće otvorena u četvrtak, 16. juna u 19 h u Galeriji Perjanički dom.

Profesor fotografije, Balša Gobović je dio FVU tima od 2018.godine. Diplomirao je na Fakultetu za medije i dizajn u Čarlstonu, a 2015.godine magistrirao na prestižnom SCAD-u (The Savannah Colledge of Art & Design) u Atlanti. Ovo je njegova osma samostalna izložba.

“Prije svega iz pogleda prognajmo svu preostalu patetičnost, pa tek onda pristupimo čitanju fotografija Balše Gobovića, jer one probijaju koncept “političke korektnosti”, pripitomljenog prostora distanciranog Drugog, koji je u redu sve dok ne uznemirava (ne prekoračuje) našu zlatnu zonu komfora. Nema (ne)uspjele fotografije, čitajući je retrospektivno (da: svaka je fotografija već uvijek istorijska, ona tek ima da oživi, dovoljno je da u tom pogledu dokučimo da nema istinski novog bez ponavljanja), ona je uhvatila traženo. Dakle: portret pokazuje potpunost fotografisanog, odabir je dio estetske strategije, put projekta”, zapisao je u tekstu za katalog koji prati izložbu muzejski pedagog Vuk Vuković.

Izložbu će otvoriti dekanica Marija Džoganović, a izložba se može pogledati do četvrtka 23. juna. 

Izvor: Centar savremene umjetnosti Crne Gore

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}