Loading...

Ovacije za “Bladi Mun” u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu

Srpsko narodno pozorište Novi Sad

Predstava “Bladi Mun” po tekstu i u režiji Ane Đorđević izvedena je sinoć u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Novosadska publika je ovacijama pozdravila ansambl predstave koji čine: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

“Predstava je izvanredna, veoma duhovita, novosadska publika je jako dobro reagovala. Mi smo često sarađivali sa rediteljkom Anom Đorđević tako da dobro poznajem njen rad i znam koliko je značajan. Izuzetno mi je drago zbog ponovnog pokretanja saradnje između naša dva pozorišta, i zato je ovaj datum izuzetno važan – ponovo se dešava nešto što je prirodno za naša dva teatra. Mislim da ćemo gotovo sigurno gospodin Baćović i ja nastaviti da sarađujemo u ovom pravcu i da ćemo napraviti još sadržajniju, bolju i efikasniju saradnju.” – kazao je direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta Milovan Filipović.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov je rekao da mu je čast i zadovoljstvo što je Srpsko narodno pozorište ugostilo Crnogorsko narodno pozorište.

Pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević je podijelio svoje utiske: “Ovo je četvrta ili peta inscenacija ovog teksta koju sam imao priliku da pogledam, što filmska što pozorišna, i ova mi je najjača. Najjača zato što su neka minska polja koja postoje u dramaturgiji ove price ovdje vješto zaobiđena i prosto – riješena. Glumci su odlični, jako dobro vode svoje likove i vode računa o interakcijama, to rade na diskretan, nenapadan način, bez preglumljivanja. Čak i elementi umora koji su ovdje dati u pojedinim momentima otkrivaju jako diciplinovane glumce koji to rade sa mjerom. Odlična predstava.” – zaključio je Milosavljević.

Dramaturg predstave “Bladi Mun” je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, asistentinja kostimografkinje je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.

Izvor: Crnogorsko narodno pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}