Loading...

"Ifigenija" trijumfovala na festivalu u Prištini

Razne lokacije

Predstava "Ifigenija" koju je po poznatoj Euripidovoj grčkoj tragediji režirao Zoran Rakočević, u produkciji Korifej teatra iz Kolašina sa centrima za kulturu iz Kolašina i Bijelog Polja, na međunarodnom teatarskom festivalu u Prištini (PITF), osvojila je dvije važne nagrade, i to nagradu za najbolju predstavu u cjelini, kao i nagradu za najbolju epizodnu ulogu festivala koja je pripala Jeleni Đukić za ulogu Klitemnestre.

Značajno je to što je ovogodišnje 6. izdanje PITF-a okupilo veoma značajne pozorišne predstave iz Italije, Španije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Kosova, u selekciji od preko 100 pristiglih prijava. 

Takođe, festival ukupno dodjeljuje 4 nagrade, od kojih su dvije pripale predstavi "Ifigenija", a preostale dvije bardovima domaće scene, Enveru Petrovciju za najbolju glavnu ulogu i Fatosu Beriši za režiju. 

Nakon ovog nesumnjivo značajnog uspjeha, nadamo se da će predstava dobiti pozive da gostuje i u Crnoj Gori. Do sada je predstavu vidjela publika u Kolašinu, Bijelom Polju, Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom, ali je bila i dio glavne selekcije međunarodnog festivala Dani Jurislava Korenića a u Sarajevu.

U predstavi igraju Anđelija Rondović, Đorđije Tatić, Jelena V. Đukić, Petar Novaković, Moamer Kasumović, Una Lučić, Ognjen Sekulić i muzičar Bojan Peko Minić.

Foto: Duško Miljanić

Izvor: Korifej teatar, Kolašin

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}