Loading...

Zetski dom: Za početak godine “Ko se boji Virdžinije Vulf?”

Kraljevsko pozorište Zetski dom

Predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf?”, koju je po tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli, biće izvedena u nedjelju, 23. januara 2022. godine u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 20:00h.

Uloge tumače: Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković i Miloš Pejović.

Kako je u katalogu predstave zapisala dramaturškinja Željka Udovičić – Pleština, “Ko se boji Virdžinije Vulf?”, komad koji već pola vijeka s lakoćom osvaja pozorišnu i filmsku publiku, ogleda se u humornim elementima crne, mračne, divlje komedije, ali s elementima i melodrame, tragedije, slapstika pa i satire te teatarski proziva i poziva na propitivanje društvenih konvencija na originalan i snažan način koji ovu dramu svrstava u antologijska ostvarenja svjetske dramske lite­rature.

Uz režiju, Paolo Mađeli potpisuje kostimografiju s Linom Leković, kao i dizajn svjetla s Milijem Malovićem i Danilom Malovićem. Za dramaturgiju je takođe bila zadužena Stela Mišković, scenografi su Lorenco Banci i Marko Petrović-Njegoš, kompozitor Ljupče Konstantinov, a asistenti režije Hana Rastoder i Milo Vučinić. Autorka prevoda je Željka Udovičić – Pleština.

Ulaznice su u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta do datuma izvođenja u periodu 10:00-13:00h i 18:00-20:00h, a broj telefona za informacije je 067 428 655.

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” i ovom prilikom podsjeća da prisustvo predstavama i drugim programima podrazumijeva poštovanje epidemioloških mjera, uz posjedovanje jednog od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID-potvrde.

(foto: Duško Miljanić)

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}